Протест срещу "спането” на Комисията за финансов надзор. Така е озаглавен днешният протест пред фалиралата вече застрахователна компания "Олимпик”.

Той се организира в социалните мрежи.

Хората, организирали събитието, пишат: "Да кажем на чиновниците в Комисията за финансов надзор, че ако те са спали, ние не СПИМ. Те трябваше да НАДЗИРАВАТ застрахователните компании и да разберат, че "Олимпик” фалира и ще завлече парите ни”.

И искат уволнения и оставки на Председателя и служителите на КФН.

Днес премиерът Бойко Борисов свиква среща в Министерски съвет с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията по финансов надзор, за да обсъдят казуса с фалиралата кипърска застрахователна компания "Олимпик“.

Заради фалита на компанията 200 хил. души останаха без застраховка "Гражданска отговорност“.

По информация на Комисията за финансов надзор общата стойност на загубите за всички клиенти е 9 млн. 350 хил. лева.

След полунощ на 18 август собственици на автомобили, застраховани в "Олимпик“, опитаха да блокират площада пред парламента. Те настояха полиците им да действат докогато са сключени.

Вчера премиерът обяви, че ще бъдат положени всички усилия да се помогне да клиентите на компанията, доколкото позволява законът.

"Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделя от данъците си за тази сфера“, коментира Бойко Борисов.

В отговор лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви:

"Премиерът Бойко Борисов да не лъже българските данъкоплатци и да не настройва едни българи срещу други по казуса с "Олимпик".

По думите й твърдението на премиера, че ако държавата се намеси в казуса, ще плати на засегнатите от парите на всеки български данъкоплатец, е лъжа. Очаква се опозицията да внесе искане на извънредно заседание на парламента, на което въпросът с фалиралата застрахователна компания да се обсъди.