Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова: Смъртта на 58-годишната жена в Благоевград е настъпила след стрелба от упор

27 Юли 2018 | 09:06
0 коментара
Криминално

Причината за смъртта на жената е огнестрелно нараняване с гладкоцевно оръжие от упор, от изключително близко разстояние. Допускаме, че извършителят е познавал жертвата. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на бТВ във връзка с откритото тяло на 58-годишна жена в Благоевград.

„Нямаме доказателство към този момент за авторство на извършеното престъпление. Продължават следствените действия и към този момент не можем да посочим всички линии за разследване. Издирва се 40-годишен мъж, който е възможно да има съпричастие към деянието, но към този момент доказателства няма“, добави тя.

Арнаудова заяви, че преди дни е подаден сигнал от дъщерята на починалата жена до полицията за това, че автомобилът ѝ е бил противозаконно отнет, а преди това неин познат, с който са били близки приятели ѝ нанесъл телесни наранявания.

„Доколко и дали има връзка между снощното убийство и това престъпление, за което вече се води разследване и днес е трябвало да бъде разпитана пред съдия жертвата от тази нощ, тепърва предстои да изясним“, каза още Арнаудова.

От пресцентъра на ОДМВР-Благоевград съобщиха, че около 01:16 часа на 27.07.2018г. е получен сигнал за това, че на площадката след входната врата в жилищен блок в ж.к.”Струмско” в гр.Благоевград лежи жена, до тялото на която има кръв. От пристигналите на място полицейски служители и екип на ЦСМП-Благоевград е устонавено, че се касае за жена на 58 години от гр.Благоевград, която е починала. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Добавете Вашия коментар

TOP