Горя ресторант „Жабокрек” на пътя между Рила и Рилския манастир

03 Януари 2019 | 09:48
0 коментара
Криминално

Горя ресторант „Жабокрек” на пътя между Рила и Рилския манастир, собственост на Стефан Стоянов, син на бившия общински съветник от ГЕРБ в Сапарева баня Любомир Кръстев. Той купил наскоро за 60 000 лв. неработещия от години ресторант от РПК „Рила”. Благодарение на бързата реакция на огнеборците от Рила са спасени три къщички за гости в близост до заведението.

Пожарът е възникнал поради техническа неизправност в електрическото захранване на ресторанта, съобщават от Областната дирекция на МВР – Кюстендил.

Огънят е унищожил част от покривната конструкция на заведението. При гасенето е наводнен целият ресторант. Доскоро наемател на „Жабокрек” е бил Тодор Димитров от село Пастра,  но го напуснал, тъй като дължал наем на РПК „Рила”. След напускането му кооперацията го обявила ресторанта за продан. Стефан Стоянов го купил с опция да го изплаща на вноски. Последната вноска е преведена през декември 2018 година. На 1 януари ресторантът пламнал.

В Рила се коментира, че има вероятност някой да е драснал клечката умишлено, въпреки твърденията на пожарната, че огънят е тръгнал от късо съединение. По случая работи РУП – Рила. Предстои извършване на експертизи, за да се установи  категорично причината за пожара.

Стефан Стоянов е собственик и на „Горхим”, огромен имот, в който по времето на социализма се провеждаха военни обучения на ученици от средните училища в област Кюстендил.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP