Гордост! Ученици от Симитли сред първенците на състезания в областта и страната

06 Март 2020 | 10:11
0 коментара
Култура

Ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ град Симитли прославят родните град и училище на областно и национално ниво.

Повод за радост в 4-ти „а“ клас и в СУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Симитли създадоха Любица Руменова Ортомарова и Стефания Николаева Бачева, които са на второ и трето място в областния кръг на състезанието "Ключът на музиката" и се класират за участие в националния кръг. Важно е да се отбележи, че само 3 ученика от цялата област се класират на национално ниво и двама от тях са от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ град Симитли.

Изключително представяне за ученици от Симитли и в националното състезание „ИТ Знайко“.

В първи кръг, с 980 точки от 1000, Любица Руменова Ортомарова се класира на второ място и е само с 5 точки разлика от първия. Сред първенците в националното състезание „ИТ Знайко“ е още един възпитаник на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ град Симитли, Паоло Павлов Димитров от 8-ми клас, който в първи кръг получи 890 точки и също преминава в областен кръг.

В общинския кръг на олимпиадата по математика, Любица Руменова Ортомарова се класира на първо място с максимален брой точки. Тя е първа и на олимпиадата „Знам и мога“.

Възпитаниците на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ град Симитли участват в много и различни състезания и олимпиади, резултатите от които доказват професионализма на преподавателите и добрата подготовка на учениците в училището.

Добавете Вашия коментар

TOP