Гордост! Първо и второ място за ученици от СУ Симитли на Регионално състезание по География и икономика

17 Май 2020 | 10:56
0 коментара
Култура

Ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Симитли участваха в Седмото регионално състезание по География и икономика 2020, което се проведе в електронна среда, като се класираха на първо и второ място в различните категории. Възпитаниците на СУ Симитли взеха участие и в двете предложени от домакините направления – Атрактивна презентация и Хепънинг (изработване на атрактивен макет, тематично посветен на климатичните промени и предизвикателства).

Виктория Докузова - ученичка от 5 „а” клас, се класира на първо място в направление Хепънинг. В онлайн среда, през платформата Тиймс, пред очите на журито (доц. Иван Дреновски – ЮЗУ „Неофит Рилски“, Тинка Попова – директор на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ и Василка Фърчева – учител по география и икономика в ПМГ „Яне Сандански“ – гр. Гоце Делчев) Виктория и останалите участници изработваха макети по темата в продължение на два часа. „Оцеляването ни е поставено на везна, накъде ще се наклони тя, зависи от нас!” – обясни идеята си Виктория в края на състезанието. Нейният макет отговори на всички изисквания на журито – креативност, оригиналност на идеята икачество на изпълнението.

Яница Стефанова - ученичка от 5 ”б” клас, грабна втора награда за емоционалната и атрактивна презентация на тема за изменението на климата. „Планетата Земя е дом на невероятни красоти, които се крият навсякъде!”, „Планетата ни е нещо ценно, за което си струва да се борим!”, „Бъдещето е в нашите ръце!”, са някои от посланията в презентацията на Яница.

В състава на комисията по оценяване на предварително изпратените презентации бяха: проф. д-р Марин Русев – председател на Асоциация на професионалните географи и регионалисти, Екатерина Текерска – ст. експерт по обществени науки, гражданско образовение и религия, Антон Драгоев – директор на БПГ и др.

„Благодаря на участниците в Състезанието по География и икономика от нашето училище, които с ентусиазъм приеха предизвикателството да участват и да покажат, че за знанието и таланта няма граници. Като техен учител съм изключително горда от представянето им.” – коментира развълнувана г-жа Златанова, учител по география и икономика на класираните ученици.

Седмото регионално състезание по География и икономика 2020се организира и провежда по инициатива на VII СУ „Кузман Шапкарев“ –  Благоевград и подкрепата на  РУО – Благоевград, и Асоциация на професионалните географи и регионалисти (АПГР). Тази година то премина под надслов: „Глобалните климатични промени и предизвикателства“.Посветено беше на 50-годишнината от първото официално обявяване на 22 април за Ден на Земята.

Добавете Вашия коментар

TOP