Гордейте се благоевградчани! Димитър Бербатов сред най-добрите покупки в историята на Манчестър Юнайтед

13 Януари 2018 | 17:06
0 коментара
Общество

Българският нападател, благоевградчанинът Димитър Бербатов попадна в престижна класация на авторитетното издание Goal.com. 

Там определиха най-добрите трансфери в историята на Манчестър Юнайтед, като българинът е поставен на 14-ата позиция. Митко може да е горд, защото е в една компания иконични фигури на "Олд Трафорд" като Ерик Кантона, Рой Кийн, Теди Шерингам, Рууд ван Нистелрой и Кристиано Роналдо.

"Той веднага се превърна във фаворит на феновете, след като предпочете офертата на Юнайтед пред тази на Манчестър Сити. Българският национал вкара 9 гола в първия си сезон, но завърши с най-много асистенции, с което доказа, че не е егоист. Неговата бавна игра често бе критикувана от медиите, но доста по-рядко от феновете, които редовно се радваха на страхотните му голове", пише издението за Бербатов.

На първо място в тази класация е трансферът на Ерик Кантона от Лийдс през 1992 година срещу 1,2 млн. паунда. Втори е Рой Кийн, който бе привлечен от Нотингам срещу 3,75 млн. през 1993 година, а третата позиция е за Анди Коул и трансферът му от Нюкасъл срещу 7 млн. паунда през 1995 г.

Добавете Вашия коментар

TOP