Горанов: Между 6 и 10 лева ще е увеличението на данъка на старите коли

12 Ноември 2018 | 12:08
1 коментара
Бизнес

Между 6 и 10 лева или до две кутии цигари на година ще бъде увеличението на данъка за собствениците на стари автомобили, изчисли министър Владислав Горанов.

Макар това да не е пренебрежима сума, според сметките на правителството е малко, на фона на поставените цели, заради напредналата наказателна процедура по отношение на чистотата на въздуха. 

Нарушителите на пътя ще плащат до 4 пъти по-скъпа „Гражданска отговорност“
 

Горанов направи коментар по темата след заседание на Коалиционния съвет, на което той е докладвал за фактическото състояние по темите, предизвикали недоволство и масови граждански протести в цялата страна.

 
"От 60 до 80 стотинки на месец или две кутии цигари на година не са това, което може да промени драстично склонността към покупка на по-стари автомобили от страна на българските граждани. Същевременно ще даде възможност да провеждане на една политика в областта на чистота на атмосферния въздух и екологията", заяви Горанов.
 
Предложеното поскъпване на застраховката "Гражданска отговорност" за по-рисковите шофьори, което също предизвика ескалация на гражданското недоволство, е в ранен етап на обсъждане и тепърва ще се анализира, дали да остане в предложения вариант, обясни Горанов.
 
"Дебат за 1000 лв. "Гражданска отговорност - няма, и такива цени в момента няма", подчерта министърът.

Колкото до цените на горивата у нас, те следват световните тенденции, припомни финансовият министър. По думите му очакванията са цените на суровия петрол да се успокоят, дори да има леки намаления в следващите месеци през 2019 г.
 
Продължава и работата по промените, свързани с лимитирането на обезщетенията за неимуществени вреди при катастрофа.

Добавени коментари

1 публикува:
12 Ноември 2018 | 12:16
Ами намалете го тогава с 30% щом са нищо пари

Добавете Вашия коментар

TOP