Голямо количество оръжие и боеприпаси в дома на арестувания с Митьо Очите общинар от БСП

05 Август 2018 | 18:12
0 коментара
Криминално

Голямо количество оръжие и боеприпаси за него са били открити в бургаския общинар от групата на БСП Бенчо Бенчев, който беше арестуван заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите в хотел в Истанбул.

По първоначална информация полицаи проверяват и автомобилите на бизнесмена, който е съдружник във фирмата "Аркус-Сигурност", където Желязков е казвал, че е консултант.

Освен него, южната ни съседка изпрати към България с белезници на ръцете и друго политическо лице, оказало се на едно и също място с Очите – бившият депутат от ДПС Несрин Озун, който има съвместен бизнес с Бенчев.

Самият Желязков тепърва ще бъде екстрадиран у нас. Бенчев, Узун и още петима през нощта бяха предадени на нашите власти на пункта „Капитан Андреево” и след това – докарани в полицията в Бургас.

На 2 август 19 души, считани за близки до несебърския бос Димитър Желязков, бяха арестувани при операция насочена срещу рекета и наркоразпространението. Петима от тях остават за постоянно под стража, реши вчера спецсъдът. Според държавното обвинение групата се е ползвала с голямо влияние в страната.

Специализираната прокуратура преценява събраните доказателства за евентуалната съпричастност на Бенчев към организираната престъпна група (както и на други, доведени от Република Турция) и повдигането на обвинения.

Добавете Вашия коментар

TOP