Голямо количество алкохол е причината за фаталното сбиване в Кюстендил

17 Февруари 2019 | 16:19
0 коментара
Криминално

Употребата на голямо количество алкохол е причина за сбиването, завършило със смъртен случай тази сутрин в Кюстендил.

Не става дума за етнически конфликт, съобщиха на извънреден брифинг окръжният прокурор Камелия Стефанова и директорът на Областната дирекция на МВР в Кюстендил Елиан Стамболийски.

В момента се издирва извършителят на убийството, който е 19-годишен, криминално проявен, от ромския квартал Изток. Самото причиняване на смъртта е станало на главната ул. "Цар Освободител".

Участници в сбиването са лица от град Кюстендил, ромския кв. Изток и село Слокощица. Конфликтът е започнал в денонощен клуб на Ларгото в центъра на града и е продължил към ул. Цар Освободител. Сигналът е подаден в 07,23 ч. и 2 автопатрула са пристигнали на място, като в резултат е предотвратено по-нататъшното му продължаване, каза окръжният прокурор Камелия Стефанова.

Един от ранените е с опасност за живота след сбиването в центъра на Кюстендил
 
Пострадали са шестима души, като един е починал на място от прободна рана. Останалите са настанени в болницата в Кюстендил. Един е с тежка черепно-мозъчна травма и е транспортиран до Неврохирургията на Пирогов. Останалите са с по-леки порезни рани в областта на гръдния кош и ръцете. Образувано е досъдебно производство по чл.116, ал. 1 т. 4 от Наказателния кодекс.

"Причината за възникването на конфликта е употребата на алкохол от един от участниците в конфликта. Не можем да говорим за възникнало напрежение в резултат на етнически въпроси. В момента се изясняват всички участници, по случая работят наблюдаващ прокурор и разследващи полицаи. Задържани са осем лица”, заяви прокурор Стефанова.

Убитият 35-годишен българин няма криминална регистрация. В болницата има настанени лица и от български, и от ромски произход. Настаненият в Пирогов е от ромски произход, уточни директорът на полицията в Кюстендил Елиан Стамболийски.

„Не говорим за напрежение между етносите, случаят е битов, вследствие на голямо количество алкохол. Сваляме записите от всички камери, имаме свидетелски показания. Заведението ще бъде проверено прецизно, с всички правомощия на МВР и др. институции.

В ромския квартал няма блокада. Издирва се един от участниците и затова там има по-голямо полицейско присъствие и сили на Жандармерията. Не може да се говори за етническо напрежение”, коментира директорът на ОДМВР- Кюстендил.

Иззет е газов пистолет, но той не е използван в конфликта.

От записите на камерите ще се установи дали починалият мъж  е случаен минувач или участник в сбиването. Всички участници са били клиенти на заведението, уточни Стамболийски. В отговор на въпрос на Дарик, той заяви, че инцидентът няма връзка с други престъпления.

Добавете Вашия коментар

TOP