Гори склад в столичния квартал „Красна поляна”, близо до болница "Надежда", съобщиха от МВР. Сигналът е подаден в 20:01 часа. 

Складът е на верига магазини за цигари, алкохол и хранителни стоки и е близо до бул. "Никола Мушанов". Гъст дим се извиваше над близките квартали. 

На място бяха 17 пожарни, около 100 пожарникари се бориха с огнената стихия. Има двама пострадали - охрана на съседен обект и пожарникар. Охраната е на 34 години, прегледан е и е изписан от болницата, няма опасност за живота му. Пожарникарят също е прегледан. 

Екип на "Спешна помощ" е там, в случай че се наложи евакуация на болницата, посочи говорителят на Спешната помощ, предаде Агенция "Фокус". 

Стана ясно, че всички пациенти са евакуирани в северното крило, далеч от пожара. Става дума за 67 пациенти, 29 от които новородени. Малко след това те бяха върнати в стаите им, обясни административният директор на болницата д-р Анелия Рачева. 

Пожарът се е разпространил на декар и половина. Почти е овладян. Цяла нощ ще продължи гасенето, но няма да се разпространява. Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че няма обгазяване. 

На мястото има взривове, които вероятно са предизвикани от газови бутилки или алкохол, посочи гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Според него няма опасност за съседните сгради. 

Източник: Вилиян Държански

Порано 9 пожарни и 5 водоноски от Столична община бяха там, това заяви комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Няма опасност за населението.