Гледат мерките на обвинените след акцията в онкоболниците

11 Октомври 2018 | 11:18
0 коментара
Криминално

Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа днес мерките за неотклонение на обвиняемите след акцията на Спецпрокуратурата и ГДБОП в двете онкоболници в Благоевград и в София.

Както struma.bg писа, преди дни бяха направени проверки в благоевградската онкоболница “Св. Мина” и в софийската хематологична болница „Йоан Павел”, която се намира в сградата на Пета градска болница.

Антимафиотите влязоха в болничните заведения заради получен сигнал за злоупотреби с медикаменти за лечение на раково болни.

Проверяваше се документация, доставки, наличности и приложения на скъпо струващи лекарства за терапия и профилактика. По-късно бе съобщено, че седем души, сред които двама лекари и фармацевтка от Благоевград, са задържани.

В събота Специализираният съд прецени, че соченият за ръководител на групата Милослав Пейков, а също така Борислав Сотиров, Калоян Молалийски и Делян Денсузов остават под стража, тъй като има опасност да извършат ново престъпление.

Лекарките Зора и Небесна Балджийски и фармацевтката Светлана Тюлекова са под домашен арест заради здравословни причини.

Така първата инстанция прецени, че четирима от обвинените остават в ареста. Мерките, които той им определи подлежаха на обжалване пред апелативния съд. Наблюдаващият прокурор Лидия Манолова тогава допусна възможността да има още обвиняеми по делото.

Добавете Вашия коментар

TOP