Главният секретар на областната управа в Благоевград изненадващо напусна

24 Юни 2016 | 00:16
0 коментара
Общество
Главният секретар на областната управа в Благоевград изненадващо напусна

Главният секретар на областната управа в Благоевград Диана Атанасова неочаквано подаде молба за напускане и от понеделник не е на работа.

43-годишната Атанасова, която е магистър по специалността „Право“ от ЮЗУ, е взела решение да се раздели с престижното работно място дни след като се завърна от летен отпуск.

В кабинета до този на губернатора в сградата на Областна администрация тя работи от ноември 2009 г. и за изминалите 7 г. смени 5-има областни управители. Д. Атанасова бе назначена след конкурс по времето на Валери Смиленов, после бе дясна ръка на Костадин Хаджигаев, изнесе на плещите си цялата атака на протестиращите срещу назначението на Муса Палев, който в първите дни не идваше на работа и се налагаше тя да приема протестъри, журналисти и посетители, остана на поста си по времето на Димитър Димитров и се сработи отлично с настоящия областен управител Бисер Михайлов.

Заради честата смяна на губернатори, от една страна, и скромността и професионалната й етичност - от друга, през последните 7 г. Д. Атанасова бе приемана от колегите си като символ на институцията, към която винаги и по всякакъв повод могат да се обърнат за помощ. Това е и причината, поради която веднага след неочакваното й решение да напусне поста в града тръгнаха слухове за някакъв непреодолим професионален конфликт между нея и Б. Михайлов.

„И аз бях изненадан от решението й, пред мен Диана изтъкна лични причини като мотив за напускането - опроверга слуховете губернаторът. - За момента няма да обявявам конкурс за мястото й, ще се справяме с наличните служители”, уточни той.

Самата Диана Атанасова вчера не вдигаше телефона си.       

С напускането й служителите в Областна администрация остават 26. Миналата година за последно накуп си заминаха 5-има от тях, с които администрацията изпълни министерско разпореждане за оптимизиране на разходите за персонал до размера им, утвърден в годишния закон за бюджета. Струма

Добавете Вашия коментар

TOP