Главният секретар на МВР: Атаката срещу полицаи на мача Левски - ЦСКА е подготвена

19 Април 2018 | 13:00
0 коментара
Криминално

“Успешно е преминала операцията на полицайката, която беше ранена от бомбичка на снощния мач ЦСКА-София – „Левски“. Това съобщи за БНР главният секретар на МВР Младен Маринов. По думите му, нападението срещу полицаите е било предварително подготвено и целенасочено.

„Колежката е настанена в ИСУЛ с оглед по-нататъшни действия по опазването на зрението ѝ“, каза главният секретар на МВР.

Той обясни защо според него атаката е целенасочена: „Екипът, част от който е била служителката, е т.нар. “резерв” от полицейски служители, който е бил разположен във входа на спортното съоръжение зад врата със стъклен прозорец. Този екип има задача, когато има усложнение на обстановката, да реагира. Те не са били на пистата и това, че бомбичката е хвърлена точно срещу тях, говори за една умишлена и предварително подготвена дейност, и мотив да се наранят именно тези служители“.

Той съобщи, че са „задържани множество лица, прави се анализ на видеоматериалите, издирват се лица, които на видеоматериалите са с маски“.

„Снощи, непосредствено след срещата, бяха задържани 40 човека, днес продължаваме работа с част от тях. Естествено, могат да бъдат задържани и работим по други лица вследствие на резултата от анализ на видеоматериалите“, каза Младен Маринов.

„Колегите продължават, има образувано досъдебно производство, което ще се разследва от Столичната дирекция на вътрешните работи“, добави главният секретар на МВР.

Добавете Вашия коментар

TOP