Главният прокурор: Побоят над Слави Ангелов е атентат срещу държавата!

23 Април 2020 | 13:01
0 коментара
Криминално

След мащабната акция на специализираната прокуратура и СДВР в София, при която бяха задържани трима, от мястото говори главният прокурор Иван Гешев. Той потвърди, че акцията е свързана с разследването на побоя над журналиста Слави Ангелов. Главният прокурор определи побоя като атентат срещу държавата.

"В рамките на утрешния ден наблюдаващите прокурори ще преценяват кои ще бъдат привличани към наказателна отговорност”, поясни Гешев, уточнявайки, че това е информацията, която към момента може да бъде изнесена, без да се пречи на разследването.

„Делото представлява особен интерес за цялото общество. Това, което се случи със Слави Ангелов, е атентат към държавата”, подчерта главният прокурор.

Утре ще има специален брифинг, на който ще бъде изнесена повече информация за броя на задържаните. 

В момента се извършват претърсвания на още множество адреси в София.

Акцията е в района на столичната улица "Черковна". Стана ясно, че са задържани нападателите на журналиста Слави Ангелов. Нападението е заради негово разследване. Арестувани са трима души, сред тях са и физическите извършители на поръчковото покушение. По наша информация задържаните са от футболната агитка на "Левски" на София -Запад.

Намерен е и мобилният телефон на журналиста. 

В момента продължават обиските, задържаните са върнати в къщата с поемни лица, предаде репортер на Glas.bg.

Припомняме, популярният разследващ журналист и главен редактор на "168 часа" Слави Ангелов беше пребит пред дома си на "Дондуков" в София. Нападателите са били двама.

Добавете Вашия коментар

TOP