Главен инспектор Петър Овнарски оглави временно КАТ Благоевград

06 Юни 2018 | 10:49
2 коментара
Общество

Главен инспектор Петър Овнарски е новия временно изпълняващ длъжността - шеф на КАТ Благоевград.

Той заема мястото на досегашния директор, Данаил Стоицов и встъпва в длъжност от днес. Ще бъде начело на ръководния пост до назначаването на конкурс за длъжността.

Това каза на брифинг днес, шефът на ОД на МВР Благоевград старши комисар Николай Хаджиев. 

Гл. инспектор Петър Овнарски има солиден стаж в системата.

Обикновено на него се разчита при кадрови вакуум в службата. Именно той пое управлението на КАТ след пенсионирането на началника Огнян Сапунджиев през 2010 г.

Както многократно писахме по темата, Софийският апелативен съд вчера остави в ареста шефа на КАТ Данаил Стоицов и потвърди паричната гаранция от 7000 лв. на неговия помагач Бойко Шарков, който е собственик на пункт за регистрация. 

Шефът на КАТ бе задържан след зрелищна акция на ДАНС и прокуратурата. Срещу Стоицов са повдигнати три обвинения. Първото е за незконно притежаване на оръжие и патрони, второ – престъпление за подкуп, затова, че е изискал и приел от различни лица 5300 лева, както и вещи и услуги с имуществен характер, изразяващи се в предварително запазване на комбинация от цифри за  регистрационни табели, като е получил облага от определени лица. Третото престъпление е по служба за това, че на 4 май тази година си превишил правата,  като осигурил конвой на тежкотоварен камион да стигне от Дамяница до село Бело поле без за това да е уведомен Областно пътно управление, като по този начин е спестено плащането на пътна такса.

Вторият обвиняем е Бойко Шарков, който притежава пункт за регистрация на коли. Той е подведен под наказателна отговорност, че помагал шефа на КАТ и го улеснил да приеме пари, вещи и услуги с имуществен характер.

Прокуратурата повдигна обвинение и на емблематичният експолицай Николай Доганджийски "Колевеца". Той бе приет в отделение по кардиология на МБАЛ-Благоеград след задържане за 24 часа в ареста на полицията на Областния център. След като бе изписан от болничното заведение Окръжен съд Благоевград му определи мярка парична гаранция от 7000 лв.  

Добавени коментари

Кьосев пита ??? публикува:
06 Юни 2018 | 18:27
Кьосев съм и съм решил да се предада, питам дали ако дам показания по КАТ ще ми се размине да съм съсед със Стоицов???
Зд публикува:
06 Юни 2018 | 17:18
Дани секса немаш да го пускат

Добавете Вашия коментар

TOP