Главчев отказал да допусне въпрос на опозицията към премиера Бойко Борисов за българската позиция на Срещата на върха на НАТО

19 Май 2017 | 08:44
0 коментара
Политика

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев е отказал да допусне въпрос на депутат от опозицията към премиера Бойко Борисов за правителственото решение, с което България ще участва на Срещата на върха на НАТО в Брюксел следващата седмица.

Така Главчев продължава традицията на бившия парламентарен шеф Цецка Цачева, която в предишните два управленски мандата на Борисов ограничаваше до минимум възможността за парламентарен контрол върху министър-председателя. 44-то Народно събрание отмени и блицконтрола към премиера и вицепремиерите, които всяка първа сряда на месеца отговаряха на питания. Блицконтролът беше въведен в управленския мандат на Пламен Орешарски.

В сряда правителството прие протоколно решение, с което България подкрепя в аванс решението на срещата на Върха на НАТО на 25 май. Българската делегация ще бъде водена от президента Румен Радев, а в нея ще влизат вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов.

Срещата в Брюксел се очаква да приеме решение за включване на НАТО в международната коалиция срещу “Ислямска държава”. Форумът се очаква със засилен интерес и заради присъствието на него на новия американски президент Доналд Тръмп, който пристига в Брюксел с 1000-членна делегация. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP