Гласуват министерските оставки в четвъртък

12 Септември 2018 | 16:05
0 коментара
Политика

Правителството прие решение, с което предлага на Президента на Република България да издаде указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи главен комисар Младен Маринов и за освобождаването му от длъжност.

Решението беше гласувано ден преди парламентът да разгледа предложението за освобождаване на министъра на вътрешните работи Валентин Радев и номинацията на Маринов за този пост.

Министерски оставки заради трагедията край Своге
 
Министерските оставки на Валентин Радев, на Ивайло Московски и на Николай Нанков са внесени в деловодството на парламента и предстои да бъдат гласувани в пленарна зала в четвъртък, като втора точка от дневния ред.

Цацаров: Не използвайте трагедията край Своге за политически цели, грозно е
 
Министрите депозираха оставките си след настояване на премиера Борисов, а повод за тях стана тежката автобусна катастрофа в Искърското дефиле, при която загинаха 17 души. След проведения Коалиционен съвет в началото на седмицата министър-председателят Бойко Борисов обяви, че те ще бъдат внесени в Народното събрание в четвъртък.

БСП видя в министерските оставки признание за провал
 
Вече са ясни и трите номинации, които ще наследят постовете в силовото министерство, в транспорта и в регионалното развитие. Това са Александър Манолев, досега зам.-министър на икономиката, който ще седне на стола на Нанков. За министър на вътрешните работи ще бъде номиниран Младен Маринов, сегашен главен секретар и за регионален министър Петя Аврамова, която сега е депутат и зам.-кмет във Враца.

Добавете Вашия коментар

TOP