Глад за лекари в МБАЛ Разлог, кандидати - няма!

13 февруари 2018 | 16:52
6 коментара
Глад за лекари в МБАЛ Разлог, кандидати - няма!

Месеци наред болницата в Разлог агонизира поради липса на специалисти в нея.

Здравното заведение е в търсене на няколко лекари, за да може да окомплектова състава на съответните отделения в лечебницата. Болницата е обявила свободни работни места за лекар по инфекциозни болести, за двама анастезиолози, за двама хирурзи и за един рехабилитатор, кандидати обаче – няма.

Добрата новина е, че МБАЛ Разлог няма да плаща такса битови отпадъци за 2018 година.

Решението бе взето от общинския съвет по предложение на кмета Красимир Герчев. То пък бе направено след искане на управителя на „МБАЛ-Разлог” ЕООД – д-р Божидар Велев здравното заведение да не дължи на общинската хазна налога за битови отпадъци.

По време на сесията имаше разисквания по въпроса. Болшинството от местните парламентаристи бяха убедени, че е нормално да се облекчи финансовата тежест върху общинската болница, за чиято издръжка община Разлог всяка година заделя сериозни финансови средства.

 „По-добре дължимата сума за такса битови отпадъци на болничното заведение да се използва за покриване на други належащи разходи, които касаят дейността и функционирането на лечебницата. Все пак в нея се лекуват пациенти не само от нашата община, но и от съседните три общини – Банско, Белица и Якоруда”, коментираха общински съветници.

Решението за освобождаването на МБАЛ-Разлог от такса битови отпадъци бе взето с 14 гласа „За” в съответствие със Закона за местните данъци и такси, Закона за местното самоуправление и местната администрация и Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Разлог. 

 

 


Община Разлог ООД публикува:
14 февруари 2018 | 22:45
Частна фирма "Община Разлог" АД - Президент - пожизнено Красимир Герчев, Акционери - Иван Гюров - вице президент по ракията и БМВтата, Венци Гърменов - и той не знае за какво е. Борд на диреткторите - ТЕФИКО, ЯЗОВЕЦО, БОБИ РАЧЕВ, Иван Герчев (Ричи Рич). Главен юрист-консулт - Мечоко, секретарка - Мара Копанарова.
ГРОБ публикува:
14 февруари 2018 | 22:35
То ако е само болницата с мед да я намажеш, за тия пари що се окрадоа и доктор менгеле че е прав за таа болница, работата е ясна ГРОБ не управлява, това е положението, цигания, простотия, чобания, добре че им се падна лека зима та не се разбра кой чисти снего на градо и кой собира боклуко (некой питал ле се е межу другото??) обществена тайна е. Гледаме по телевизята за какво става въпрос тука никой не смее, оти общината е най-големия работодател - СРАМОТА!!!
Svobodni grajdani публикува:
14 февруари 2018 | 10:03
Две частни лаборатории в болницата имат договор с болницата, а държавната няма?!? Познайте къде отиват парите от НЗОК, които биха могли да влизат в болничната каса и намаляват задълженията. Близки на Захари Беличенов - шутът зет на главния лекар д-р Велев си се разхождат с палци в джобовете в болницата, и взимат заплати за шляпане и люпене на моабет. Главната счетоводителка купува материали от магазина на майка й, за да има оборот мамето - пак изтичане на средства. Заплатата на вечно пияния и вечно несменяемия главен лекар т.н. "д-р" Велев е 3 166 лв. - трагичната ситуация на МБАЛ Разлог.... Та със сигурност няма да се намери млад и читав специалист, който да дойде и да работи тук, защото ще взима колкото една камериерка в Банско, а отговорностите ще са като за капитан на космически кораб. Докато не се измете цялото ръководство - управия нема да има. И общинските съветници, част от които лекари си трайкат, щото са на същата хранилка - д-р Радко Тумбев, който със зор защити специализация по физиотерапия се точи май да е следващия, който ще си клати крачолите и ще взима мастита заплата за #нищонеправене#
DO MILE инжинер публикува:
14 февруари 2018 | 04:13
До баи х```и е па твои те милета тефици бачекачвски подлоги колко платихте такса смет на та а община Ели сте само на смокач Вие и мангалите сте на тое режим Ма то разлика между вас нема така че тава ти е нивото Еи басти са ни градецо
koi публикува:
13 февруари 2018 | 22:38
Taq bolnica e po dobre da q nqma. da q zatvarqt po barzo! i nekadarni lekari tam.
r2 публикува:
13 февруари 2018 | 21:16
Е с тоя "мениджмънт" кой ще се навие...да не е луд някой млад и кадърен лекар да гледа плеядата от "специалисти" там и то за смешни пари...

Добавете Вашия коментар!