Няма искан откуп до момента, никой не се е свързвал с бащата на момчето, което вчера изчезна, а полицията работи по версията отвличане. Няма и свидетели. От там правим извода, че с този човек се е случило нещо против волята му. 

Това заяви главният секретар на МВР комисар Младен Маринов пред "Здравей, България" по NOVA след вчерашното изчезване на25-годишния Адриан Златков - син на собственика на една от големите автокъщи в София "Софавто" Тони Златков. Младежът тръгнал за работа от дома им в село Герман с колата си, час по-късно баща му видял изоставената кола на метри от дома - с отворени врати, с оставени вътре документи, телефон и лични вещи. 

Самият Младенов заяви, че отвличане е основната версия, но още не е ясно с каква цел е - откуп, отмъщение. 

Източник: Nova.bg

Маринов потвърди, че към автокъщата има длъжници, но не уточни колко са те - всички документи обаче са дадени на полицията от семейството. 

„Предоставил ни е списъкът на всички длъжници, значителна бройка са. Това са хора, които не са заплатили цялата сума”, обясни главен комисар Младен Маринов. По думите му обаче в този списък няма изключително голяма сума, която да предизвика отвличане.

„Не можем да говорим много, тъй като в такива случаи може да се каже, че имаме заложник – лице, на което, от непремерени наши действия, можем да навредим на неговото здраве и неговия живот”, заяви още Маринов.

През април имаше и умишлен палеж на автомобили в къщата за милиони.