Гл. комисар Николай Николов: В голямата си част пожарът в Кресненското дефиле в посока към село Влахи е ограничен, но остава едно голямо огнище

26 Август 2017 | 13:00
0 коментара
Общество

Стремежът ни бе да не допуснем опасност за живота и здравето на хората и разпространяване на огъня към парк Пирин, към момента и двете задачи са изпълнени.

Това каза директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, съобщиха от пресцентъра на МВР.

„Сериозен проблем създава районът непосредствено над Кресненското дефиле и на етапа всички усилия са насочени натам. Добре се развива ситуацията в посоката към село Влахи – в голямата си част пожарът там е ограничен, но остава едно голямо огнище“, обясни той. „560 души работят на терен – пожарникари, военни, горски служители, 40 доброволци. Очакваме още толкова от София и Пловдив, те са доброволните ни пожарникари, извън аварийното звено на столицата, които са обучени, добре подготвени и комплектовани.

С идването им на място те се регистрират, минават кратък инструктаж“, посочи Николай Николов. „Логистиката на етапа е много добра“, допълни министър Валентин Радев. „Няма проблеми с осигуряването на храна, напитки“, посочи областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Добавете Вашия коментар

TOP