Гл. комисар Младен Маринов: Разпоредено е засилено полицейско присъствие в близост до огнищата на пожара в Кресненското дефиле

25 Август 2017 | 15:59
0 коментара
Общество

Разпоредено е засилено полицейско присъствие на основните пътни артерии, които са в близост до огнищата на пожара в Кресненското дефиле. Това каза на брифинг в Стара Кресна главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов. 

„Целта е да се наблюдава и ако някъде се забележи задимяване на пътя да се вземат спешни мерки за спиране или отклоняване на движението с оглед да не се допуснат пътнотранспортни произшествия. Знаете, че днес е петък и движението е доста интензивно, така че ще имаме засилено полицейско присъствие“, каза още гл. комисар Маринов.

 Той добави, че жандармерията, която ще пристигне в района на пожара е с основна задача да помогне на населението, което е в района.

„Знаете, че сега ще започне връщане по домовете, което е свързано с движение, затова жандармерията ще има основна задача да им съдейства. Освен това през нощта ще има готовност, ако някъде се получат нови огнища и се наложи бързо придвижване на населението – да окажат помощ с възможностите на високопроходимата техника“, подчерта гл. комисар Младенов.

Добавете Вашия коментар

TOP