Гл. инспектор Росен Рапчев: Шофьорът, блъснал тримата младежи в Петрич, е карал с несъобразена скорост

16 Август 2018 | 14:56
1 коментара
Криминално

Нови подробности за тежкия инцидент в Петрич, при който три деца бяха пометени на улица от млад шофьор, разкриха от Пътна полиция.

Според Росен Рапчев от отдел “Пътна полиция” 18-годишният водач е имал книжка от два месеца. Той не е правил дрифтове, но се е движил с несъобразена за пътните условия скорост, пише “Пик”.

По думите му причина за инцидента е несъобразена скорост спрямо пътните условия, което е абсолютно сигурно. Според униформените информацията до момента сочи, че младият водач шофирал колата на мокър асфалт.

По време на управлението момчето губи контрол над автомобила и блъска младежите.

„Имаме досъдебно производство и експертизата ще покаже. Ще се каже допълнително“, обясни  главен инспектор Росен Рапчев.

Както struma.bg първи писа, 18-годишен младеж с книжка от 1 месец е помел тийнейджърите, чакащи под навеса на заведение в Петрич. Младежът е изтървал управлението на автомобила си и се е врязал в заведението.

Тийнейджърите се прибирали от събор и чакали под навеса заради дъждовното време, когато са връхлетени от лекия автомобил.

По-рано днес от болницата в Петрич съобщиха, че двамата тийнейджъри, които пострадаха тежко, са стабилизирани. Те са в съзнание и са контактни. Едно от момичетата е с тежка травма на крака и предстоят още възстановителни операции. Другият сериозно пострадал е с откъснат крайник. Тримата са с порезни рани от счупените витринни стъкла.

Добавени коментари

Луд публикува:
16 Август 2018 | 15:06
Браво много бързо покриха случая

Добавете Вашия коментар

TOP