Гимназията в Банско единствена в Пиринско с програма за гражданско образование

15 Ноември 2018 | 09:06
0 коментара
Общество

ПГЕЕ - гр. Банско е единствената гимназия в областта, която участва в двугодишен проект с цел апробиране на предложените програми за гражданско образование за 11-ти и 12-ти клас.

Благодарение на инициативността на учителя Юсуф Юсуф гимназията се нареди сред избраните 9 училища в цялата страна, които работят по модулите на предложената програма за въведение на новия предмет след проведен конкурс на „Софийска платформа“ и МОН в началото на 2018 г. 

Миналата година учениците се срещнаха с председателя на Общински съвет - гр. Банско Петър Баряков и обсъдиха взаимодействията между гражданите и местната власт.  Днес - 14.11.2018г., в гимназията гостуваха външен експерт Ралица Кирилова - преподавател и образователен експерт към „Софийска платформа”, и Паолина Даскалова – асистент.

Проведе се дискусия на тема „Ценностите пред обединена Европа и предизвикателствата, които стоят пред младите хора“. Гимназистите участваха активно в мероприятието и показаха, че имат висока степен на информираност за съвременните социални явления.

Добавете Вашия коментар

TOP