Гимнастиците на „Л. Солачки“ - Благоевград с две отборни титли от международния турнир в зала „Скаптопара”

02 Декември 2021 | 08:16
0 коментара
Спорт
Гимнастиците на  Л. Солачки  - Благоевград с две отборни титли от международния турнир в зала  Скаптопара”

Състезателите на клуб „Любчо Солачки“ (Бл) се представиха отлично на ХVII едноименен международен турнир по спортна гимнастика за подрастващи в благоевградската зала „Скаптопара“. Първи отборно са момичетата до 8 г., а успеха изковаха Лили Воденова, Божидара Драганова, Мария Крумова, Йоана Филипова и Лилия Костова. В индивидуалната надпревара Й. Филипова е трета на прескок, а Л. Воденова се окичи с бронз на смесена успоредка.

На върха се изкачи и тимът до 10 г., съставен от Анастасия Панева, Вероника Тренчова, Яна Любенова, Елица Терзийска, Евгения Гурева, Амелия Кьосева и Андреа Карабельова. Индивидуално А. Панева е втора на греда. На същия уред София Гръчка (до 15 г.) взе сребро. Теодор Яновски (до 8 г.) триумфира на халки, а отборът до 15 г. е трети. За бронзовите медали допринесоха Любомир Станоев, Виктор Начев, Валери Димитров и Слави Станоев. Индивидуално Л. Станоев е първи на прескок, втори на земя и в многобоя и трети на халки, а В. Начев е втори на халки.

В традиционната проява се включиха 150 млади гимнастици на 14 клуба от България, Северна Македония и Гърция.

В момента част от състезателите на „Л. Солачки“ се подготвят за международен турнир в Сърбия. В западната ни съседка Бойко Иванов и Дарина Начина ще мерят сили при мъжете и жените, докато Любомир Станоев и Валери Димитров ще се съревновават сред младежите.в.Струма/ИВАН ДЕЛЧЕВ

Добавете Вашия коментар

TOP