Гешев: Разследването срещу Митьо Очите е пред приключване

14 Февруари 2019 | 18:30
0 коментара
Криминално

Разследването срещу Димитър Желязков – Митьо Очите е пред своя край и скоро след екстрадицията му в България ще му бъдат повдигнати окончателни обвинения. Това обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг, чиято тема бе задържането на още един член от престъпната група полицаи от 4РПУ, изнудвала търговци.

Гешев обаче не подмина и темата за Митьо Очите, който утре, в петък, трябва да пристигне в България, след като изкара няколко месеца в затвор в Турция.

"Спрямо Димитър Желязков – Митьо Очите, ще поискаме мярка за неотклонение "задържане под стража". Ние сме си свършили работата. Разследването е пред приключване. Събрани са всички необходими доказателства. Предстои предявяване на окончателни обвинения на всички привлечени под отговорност, предстои те и защитниците им да се запознаят с всички материали по делото. Това е процес, който според българското законодателство може да продължи и кратко, и дълго, зависи дали защитниците на обвиняемите са добросъвестни", обяви Гешев.

Зам.-главният прокурор за пореден път обясни, че процедурата екстрадицията се е проточила почти шест месеца заради правилата в турската страна.

Митьо Очите ще бъде предаден на родните власти утре на летище "Ататюрк" в Истанбул. Съгласно предварително обявената информация той ще бъде поет от трима служители от Главна дирекция "Охрана", които ще го конвоират с редовен полет до София.

Добавете Вашия коментар

TOP