Гешев: Подкрепен съм от цялата професионална общност-това е огромно доверие, трябва да го оправдая!

30 Юли 2019 | 07:48
2 коментара
Политика

Бях подкрепен от цялата професионална общност - това е едно огромно доверие, което съм длъжен да оправдая.

 

Това каза на брифинг заместник главният прокурор Иван Гешев във връзка с номинацията си за главен прокурор, предаде Агенция „Фокус“.

 

„Аз не съм човек, който ще избяга нито от отговорност, нито от доверие. Нито бягам от битки, нито от това да изразявам личното си мнение. Не ме е страх какви ще са последствията, важно е да казваш истината“, подчерта Гешев.

 

По повод това, че е единственият кандидат за поста до момента, той посочи: „Доста дълго и подробно коментирах. Казах какво ще стане и то вече се случва. Само ще ви върна към една друга процедура, когато 17 човека номинираха един друг бъдещ главен прокурор, който беше сам и такива реакции нямаше. Той беше един успешен главен прокурор, поне за мен. Говоря за г-н Велчев. Така че нямам време да коментира, а имам много робота. Ще коментирам на есен, когато наближи“.

 

Задържана е група за трафик на мигранти през река Дунав, каза заместник главният прокурор във връзка с проведена съвместна акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП, предаде Агенция „Фокус“.

 

„В района на Витиня е задържан лек автомобил, в който има 9 мигранти – три от тях са деца, три са жени и трима са възрастни мъже. 7 от тях са с иракски произход, двама са иранци. На остров на река Дунав е задържана и част от самата групата, която по това време имала банкет. За задържането й са използвани и катери на ГД „Гранична полиция“, обясни Гешев.

 

„Важно е да се отбележи, че тази група е поръчала неуспешния палеж на граничното полицейско управление във Видин преди няколко месеца. Тогава бяха задържани двама от евентуалните извършители, които към момента са в следствения арест в град Видин. Тогава разполагахме с информация, че този палеж е поръчан от лидера на групата, която беше задържана днес“, допълни още той.

 

Гешев уточни, че мигрантите са превеждани през територията на страната, настанявани са във Видин и и с моторни лодки са прехвърляни отвъд Дунав в рамките на няколко минути, след което са били поемани от румънски трафиканти.

Добавени коментари

инж.Христина Анастасова Сбиркова публикува:
30 Юли 2019 | 12:50
Гешев прокуратурата си играе на преписки от горе надолу и обратно и когато беше заместник! Прокурорите са ВИ ГОЛА ВОДА НЕКАДЪРНИЦИ! ПОТЪРПЕВША СЪМ ОТ ПРОСТАЩИНАТА И НЕКАДЪРНОСТТА НА ПРОКУРАТУРИ В ТРИ ОБЛАСТИ НА БЪЛГАРИЯ Ш ОТДЕЛНО НЕКАДЪРНОСТТА НА ВКП И СПЕЦЕАЛИЗИРАНА ПРОКУРАТУРА! ЩОМ КАТО ЗАМЕСТНИК Е ДОПУСНАТО ИГРА НА ПРЕПИСКИ БЕЗ РАЗСЛЕДВАНЕ С ГОЛИ НЕАДЕКВАТНИ ДУМИ , КОИТО ПРОТИВОРЕЧАТ НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА И ЗАКОНА, КОЙТО ГЛАСИ ЧЕ ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ЗАЩИТА , А НА МЕН МИ Е ОТНЕТА ТАКАВА ЗАЩИТА ОТ ВСИЧКИТЕ ИНСТАНЦИИ , КОИТО ОТКАЗВАТ ДА РАЗСЛЕДВАТ , ТО СЕГА НЕ МОЖЕМ ДА ОЧАКВАМЕ ЗАКОННОСТ ПРИ РАБОТАТА ВИ!
инж.Христина Анастасова Сбиркова публикува:
30 Юли 2019 | 12:43
Гешев прокуратурата си играе на преписки от горе надолу и обратно и когато беше заместник! Прокурорите са ВИ ГОЛА ВОДА НЕКАДЪРНИЦИ! ПОТЪРПЕВША СЪМ ОТ ПРОСТАЩИНАТА И НЕКАДЪРНОСТТА НА ПРОКУРАТУРИ В ТРИ ОБЛАСТИ НА БЪЛГАРИЯ! ЩОМ КАТО ЗАМЕСТНИК Е ДОПУСНАТО ИГРА НА ПРЕПИСКИ БЕЗ РАЗСЛЕДВАНЕ С ГОЛИ НЕАДЕКВАТНИ ДУМИ , КОИТО ПРОТИВОРЕЧАТ НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА И ЗАКОНО, КОЙНО ГЛАСИ ЧЕ ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ЗАЩИТА , А НА МЕВ МИ Е ОТНЕТА И ОТ ВСИЧКИТЕ ИНСТАНЦИИ , ТО СЕГА НЕ МОГЕМ ДА ОЧАКВАМИ ЗАКОННОСТ ПРИ РАБОТАТА ВИ!

Добавете Вашия коментар

TOP