Гешев избухна! Политиците да не си правят вятър на устата!

17 Февруари 2020 | 13:09
0 коментара
Общество

Иван Гешев съобщи резултатите от спецакцията срещу битовата престъпност в Чирпан, на която той присъства лично, предаде Нова.

Той посочи, че подробностите ще бъдат оповестени по-късно.

На въпрос дали Васил Божков е на свобода, той отговори: „Нямам официално информация дали г-н Божков е освободен от ареста в ОАЕ. За нас изненадващо е, че беше задържан. В тези страни няма практика да се задържат милиардери. Обикновено им се взема паспортът и им се забранява да напускат страната. Учудващо ще е, ако е бил задържан толкова време.“

„Това не влияе по никакъв начин на екстрадицията. Ще искаме да бъде върнат в България, за да бъде изправен пред българския съд като всички останали – като Арабаджиеви, като Миню Стайков, Баневи“, каза още Иван Гешев.

„Има нови обвинения, включително по линия на културно-историческите ценности“, каза още той.

Относно критиките, отправени от президента към прокуратурата, Гешев посочи: „Гледам, че всички дават акъл на прокуратурата - президентът Радев дава акъл накъде да гледаме, премиерът Борисов - кой да размаже прокуратурата и кой да не размаже, разни бизнесменчета и социално слаби консултанти като Ковачки, политици като Каракачанов и Корнелия Нинова, и те се упражняват върху прокуратурата."

„Няма да допусна прокуратурата да бъде замесена в дребни политически игрички или бизнес игрички. Никой не може да каже на прокуратурата какво да прави“, категоричен беше Гешев.

„Те вместо да си правят вятър на устата, да вземат да свършат това, за което са ги избрали българските граждани“, призова той.

„Знаем, че срещу нас се обединяват бизнесмени, политици и откровени крадци“, посочи главният прокурор.

По отношение на разследването на приватизацията той обясни: „За нас по-важно е да има наказателна отговорност за хората, които откраднаха залъка от устата на българските граждани“.

„Тези крадци да бъдат изправени пред съда и да ходят в затвора“, заяви той.

Добавете Вашия коментар

TOP