Германка се потроши край гроба на Св. Иван Рилски в навечерието на Преображение, чудото на светеца я върна от оня сят

06 Август 2018 | 09:56
0 коментара
Общество

Германска туристка полетя от три метра височина край гроба на рилския светец Иван Рилски и счупи крак.

Линейка на Спешен център и пожарен автомобил за минути пристигнали на трудно достъпното място, за да й окажат помощ.

Дежурен лекар в Спешен център в Рила бил д-р Мирослав Корчев. Той пристигнал за броени минути  при пострадалата 57-годишна жена. Счупването било тежко. От левия крак на жената стърчала счупената кост. Пострадалата германка пищяла от болка. Д-р Корчев шинирал крака и с линейката транспортирал пациентката за Благоевград. Въпреки обезболяващата инжекция, болките на жената не намалявали и по време на пътуването тя си глътнала езика. Д-р Корчев успял да извади езика на задушаващата се туристка и да й спаси живота. От здравия крак  на германката лекарят извадил кърлеж, който най-вероятно носила няколко дни, впит в кожата, тъй като според думите на д-р Корчев бил набъбнал до пръсване.

След пристигането в Благоевград германката и съпругът й, с когото от години всяко лято кръстосват Рила, прегърнали д-р Корчев и на развален български му благодарили за бързата и адекватна реакция като медик. Обещали му като се  върнат в Германия да му изпратят подарък медицинска чанта, оборудвана с всичко необходимо за оказване на първа помощ.

Това не е единственият случай, при който д-р Корчев връща от оня свят пострадали хора.

Един от любопитните случай беше, когато руски турист тръгнал със семейството си за Рилски манастир, но автомобилът аварирал и той решил да го ремонтира на пътя. Руснакът стиснал между устните малко болтче, за да не го изгуби, но без да се усети, поел въздух и болтчето се озовало в дихателната му тръба. Д-р М Корчев бил на смяна в Спешен център в Рила и по най-бързия начин се озовал на място. Туристът вече се задушавал, съпругата му пищяла около него и не знаела какво да прави. Докторът светкавично се намесил и извадил болтчето.

Преди около месец той извади с безопасна игла 6-см стоножка от ухото на гъбар в местност над Рилски манастир. Тогава кметът на община Рила обеща да го награди като добър медик, който често е спасявал човешки животи./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP