Гергов за Петър Витанов: Смешно е той да води делегацията ни в ЕП. Той не знае къде е Брюксел!

08 Юни 2019 | 19:23
2 коментара
Политика

"Смешно и парадоксално е Петър Витанов да води Делегацията на социалистите в Европейския парламент, защото не знае къде е Страсбург и Брюксел". Това заяви пред журналисти на "Позитано" 20 лидерът на пловдивските леви Георги Гергов.

 

 "Нямам нищо против момчето, но той е избран за ръководител на групата в Европарламента. Нали разбирате, че това е смешно и парадоксално? Този човек не знае къде е Страсбург и Брюксел, а ще води групата. Безтегловност. Тази група е група на парашутистите. Човекът за мен там е Станишев. Как си го виждате заседания на ПЕС и Петър Витанов да докладва становищата, но тази хиперактивност и патология ни води до загуби. Бойко Борисов си дава оставките, но ни би 12 пъти", каза още в началото на пленума Георги Гергов.

 

 Ангел Найденов също разкритикува решението, с което Петър Витанов е определен за водач на Делегацията евродепутатите от БСП. Според него това е "поредният конфронтационен ход както по отношение на една част от БСП, така и по отношение на Станишев". Найденов подчерта, че  това е един неуместен и необоснован ход, който няма да донесе престиж и място на делегацията на БСП в Европейския парламент.

 

И Атанас Мерджанов оцени избора на Петър Витанов за водач на делегацията на социалистите в ЕП като поредната нелогична стъпка на ръководството на социалистите. Според него няма нищо по-нормално лидерът на ПЕС да бъде лидер на социалистите в Европейския парламент.

 

По отношение на избора на Петър Витанов за водач на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, самият Станишев заяви, че това е продължение на поредицата от политически нелогични решения, които бяха наложени от Корнелия Нинова. Той не е чул никакви мотиви и аругменти за решението Нинова.

 

"Това е продължение на тенденциозност, поредица от нелогични политически действия, които бяха наложени от Корнелия Нинова. Всичко останало е един театър, аз очаквам той да продължи и на конгреса. С емоционални изказвания. Той сценарият вече е написан. Очаквате ли да не се констатира оставката от Конгреса - това е воля на конгреса аз очаквам такива усилия", допълни Сергей Станишев. 

 

"Какво значи да натовари това малко момче - Петьо, което не познава коридорите да води групата. Просто едно жалко, примитивно поведение на инат", заяви Георги Божинов от БСП.

 

В защита на Нинова се изказал пред Националния съвет Румен Овчаров. "Нали всички с вас сме наясно, че не става дума за никакви доклади, за никакви коалиционни политики, за никакви предсрочни нереалистични избори. Става дума, както се казваше в онзи филм - за кожата на един полицай. Става дума за главата на Корнелия Нинова. Аз този филм съм го гледал през 1996-а!", казал той на съпартийците си 

 

Овчаров предупредил, че единственият печеливш от случващото се в момента в БСП, е Бойко Борисов. "Защото той ще спечели и местните избори и ако искате да знаете, този един лев субсудия не е елементарен популизъм, то е лишаване на БСП от възможността да спечели избори". Епицентър

Добавени коментари

Ела публикува:
10 Юни 2019 | 15:06
Честито на Витанов! Какво, изпуснахте кокала ли стари, партийни кадри? Крайно време е да дадете път на младите!Като не знае къде са коридорите в Брюксел, Витанов ще ги научи! Това не означава че, Станишев и др. като ги знаят и трябва винаги да са там. Старата генерация - ВЪН!!!
гербсп публикува:
09 Юни 2019 | 11:55
Смешното е, че вече толкова години играете с герберите и реална опозиция няма за това и хората не ви искат и вас!

Добавете Вашия коментар

TOP