Герджиков: Има напрежение с Турция, да не стигаме до крайности

11 Март 2017 | 10:01
0 коментара
Политика

Служебният премиер Огнян Герджиков заяви, че се надява да не се стига до крайни мерки, като скъсване на дипломатически отношения с Турция. Той коментира в Русе скандала с предизборния клип на ДОСТ и последвалата реакция на Анкара, предаде БТА.

Герджиков посочи, че има известно напрежение в дипломатическите отношения между България и Турция по повод изказванията на турския министър на труда и социалната сигурност Мехмет Мюезиноглу, направени в Истанбул пред изселници от България на 3 и 6 март.

Премиерът припомни, че на 7 март се е състояла среща между заместник-министъра на външните работи Бойко Мирчев с посланика на Турция у нас Сюлейман Гьокче.

По думите на Герджиков България трябва да бъде с Турция в добросъседски отношения и "всякакви подобни опити за не съвсем коректно отношение в предизборния период не са добри".

"Силно се надявам да не се стига до крайни мерки, като скъсване на дипломатическите отношения с Турция, това не можем и не бива да допускаме, защото става дума за две съседни страни", каза той.

Относно поръчка за закупуване на джипове за МВР, премиерът заяви, че служебното правителство е с кратък времеви хоризонт и прави всичко възможно да няма неща, които да будят подозрение.

По повод на смяна на директори на държавни болници, Герджиков каза, че "няма нищо политическо, тъй като ние не сме политическо правителство, но там, където заварваме недобри неща, се мъчим да намерим по-добрите кадрови решения. Никой не е абониран за директорски постове".

Добавете Вашия коментар

TOP