ГЕРБ: Вотът на недоверие - саботаж на Председателството

14 Декември 2017 | 00:51
0 коментара
Политика

Според мен зад отлагането на датата на вота на недоверие стои опит за саботаж на Председателството на Съвета на ЕС, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков, цитиран от dir.bg.

Така управляващите коментираха заявеното по-рано днес от лидера на БСП Корнелия Нинова - че заедно с ДПС ще внесат вот на недоверие към кабинета на 17 януари. Темата ще е "Корупция", но мотивите ще бъдат обявени до 10 януари, когато парламентът ще заработи след ваканцията. Досега от опозицията декларираха, че ще внесат вота до края на тази година.

"Не смятам, че те са в състояние да провалят председателството, но ми е неприятно, че правят опити. Неслучайно са избрали дата ден преди официалното поемане на председателството от страна на България, за да могат на следващия ден да обиколят телевизиите и да говорят колко лоша е България. Наясно са, че са абсолютно безпомощни да създадат реалистична алтернатива. Сигурно са решили да отместят и вътрешния си огън по отношение на приватизацията. Това са истинските им мотиви, иначе досега да бяха внесли 3 вота", коментира още Биков пред журналисти.

 

По думите му това е вот заради самия вот. Според него БСП и ДПС не са крайно обезпокоени от корупцията в България и не са толкова чувствителни, ако става въпрос за техните хора.

"Водиха преговори два месеца и днес чухме отново неясни обяснения от Корнелия Нинова за това, че тепърва ще избистрят конкретните корупционни казуси, заради които ще искат вота. Дори ДПС и техният лидер ще искат конкретика, защото явно и на тази среща не са се разбрали какво конкретно ги е принудило да направят тази много важна стъпка", добави Биков.

 

Той отбеляза, че са били готови още днес да дебатират темата корупция, имали готовност от два месеца, но чакали опозицията да вземе решение. Биков посочи, че в България има проблем с корупцията, но управляващите се опитват колкото се може да я намалят.

Добавете Вашия коментар

TOP