ГЕРБ внесе жалба в ЦИК срещу участието на президента Радев в кампанията на БСП (ВИДЕО)

13 Май 2019 | 21:56
2 коментара
Политика

Изострянето на отношенията "премиер-президент" вече се превръща в част от ожесточената предизборна кампания за евровота.

 

ГЕРБ внесе жалба в ЦИК "срещу участието на президента Румен Радев в предизборната кампания на БСП".

Документите депозираха депутатът от ГЕРБ Тома Биков и координаторът на ГЕРБ - София Цветомир Паунов.

 

Паунов нарече "нерегламентирано и абсолютно безцеремонно участието на президента Радев в предизборната кампания в полза на БСП".

 

"Президентът Радев да запази радиомълчание по отношение на сделките с евентуални инвеститори, тъй като той не може да води инвеститори в страната, но може да ги пъди", изтъкна пред медиите Това Биков, след като документите бяха внесени.

 

"Надяваме се президентът да посъветва съпругата си да не атакува големи стратегически компании, които в определени моменти биха могли да бъдат и големи стратегически инвеститори в България, заяви Биков по повод гневната реакция на Десислава Радев срещу "Луфтханза", заради отменен полет. 
"Не разбираме, след като президентът говори за офшорни сметки, защо не спомена, че водачът на листата на БПС за България г-жа Йончева е политик, който получи обвинение от прокуратурата, защото е подозирана в пране на пари точно през офшорни сметки, каза още депутатът от ГЕРБ и поясни: "Абсолютно доказано е, че в продължение на години Йончева е получавала заплата от 12 500 лева през офшорки".

 

От изявленията на Паунов и Биков стана ясно, че изказването на президента Радев в Асеноврад, в което той заяви, че огромната корупция в държавата в следствие от безконтролното управление на премиера Борисов, е предизвикало недоволството на управляващите. "Все едно ръководителят на футболния съюз през три дни да говори колко зле играе "Левски", каза Тома Биков по адрес на критиката на държавния глава към управлението.

 

А Паунов попита къде се намира предизборният щаб на БСП, да не би да е на "Дондуков" 1, защото синхронът "Радев - Нинова" е голям. Координаторът на ГЕРБ - София обърна внимание, че кандидатът за евродепутат от БСП Иво Христов, бивш шеф на кабинета на държавния глава, продължава да бъде председател на Стратегическия съвет на Румен Радев. Именно Иво Христов пише опорните точки и на Радев, и на Нинова, стана ясно от думите на Паунов.

 

Недопустимо е човекът, който олицетворява единството на нацията, да прави политическа пропаганда, посочи още Паунов. Според него "внушенията на Радев" са "в синхрон с Корнелия Нинова".

 

Реакцията на ПП ГЕРБ дойде след като преди два дни „БСП за България“ внесе повторна жалба в ЦИК и СЕМ за законови нарушения от страна на министър-председателя Бойко Борисов.

От БСП твърдят,  че премиерът Борисов използва държавен ресурс за водене на предизборна кампания и съвместява едновременно две длъжности - министър-председател и председател на предизборен щаб, което е в нарушение на Закона за администрацията. В петък обаче от ЦИК обявиха, че не виждат такова нарушение.

 

Жалбата срещу президента е заведена в деловодството на ЦИК и ще бъде разгледана на редовно заседание на комисията. От ГЕРБ изразиха надежда компетентните органи да вземат предвид всички обстоятелства и факти, изложени в сигнала.Епицентър

 

 

ГЕРБ внесе жалба в ЦИК срещу участието на президента Радев в кампанията на БСП

 

Добавени коментари

88 публикува:
14 Май 2019 | 14:23
Това не е агитация.Истината рано или късно излиза наяве! Това, че на някой не му изнася си е негов проблем!!!
Мнение публикува:
13 Май 2019 | 22:20
Герберите умират,когато някой им се пречка в краката,а не усещат,че и те го вършат същото. Те могат да пречат на другите,но обратното - НЕ!Не виждат колко са еднакви.Нали са замесени от едно тесто.

Добавете Вашия коментар

TOP