ГЕРБ със 17 кандидатури за общински съветници и трети мандат на Г. Икономов за кмет на Банско

31 Юли 2019 | 07:56
23 коментара
Политика

Седемнайсет номинации за общински съветници направи на свое заседание ГЕРБ – Банско, сред които и нови лица, които не са в настоящия минипарламент. Сред тях са ендокринологът проф. Румен Пандев, който е от гражданската квота на партията, директорката на СУ „Неофит Рилски“ Елеонора Барякова, както и Димитър Проданичин, Емил Терзиев и Десислава Клечерова, всички от Банско. Листата на общинските съветници ще допълнят още двама мъже от Добринище – Петър Сакарев и  Марио Шопов.

Структурите на ГЕРБ в Банско, Гоце Делчев и Кресна номинираха кандидат кметове за предстоящите местни избори.

Младият бизнесмен Борислав Пръков е кандидатурата за кмет на община Гоце Делчев от ГЕРБ. Това решиха на свое заседание делегатите на общинската структура на политическата партия в понеделник вечерта.

Пръков, който е общински съветник и заместник-председател на структурата, получи най-голяма подкрепа сред съпартийците си. Номинацията му бе направена от лидера на общинската организация Никола Джингаров.

Директорът на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „П.К. Яворов“ А. Живков пък предложи кандидатурата на колежката си от Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ Мария Георгиева. Тя обаче не получи достатъчно подкрепа.

На номинационното заседание участваха около 70 членове на партийната структура. Освен за кмет на общината те номинираха и кандидати за кметове на кметства. За нов мандат ще се кандидатира настоящият управник на село Борово Георги Найденов. Мария Кирова пък е кандидатът за управляващ село Мосомище.

На заседанието бяха излъчени и 24 кандидати за общински съветници. Сред тях са лидерът на партийната организация Никола Джингаров, подкрепен от 61 от гласовете на делегатите, директорът на ПГ по МСС Ангел Живков получи 49 гласа „за“, следваща е адвокат Костадинка Богданова с 47 гласа. Подкрепа за нов мандат като общински съветник получи и инж. Ангел Тунчев. За член на ОбС бе номиниран и бившият кмет на село Баничан Димитър Тропчев. Подкрепа получи и младежкият лидер на партията Георги Джойкев. Той беше издигнат за кандидат за общински съветник с 40 гласа.

Бившият шеф на ВиК и собственик на култовото заведение „Бриони” Милчо Караджов е номинацията на общинската структура на ГЕРБ за кмет на Кресна, това е решено на заседанието на партийната структура миналата вечер. Караджов е популярна фигура в Кресна, преди време беше лидер на партия „Атака” в общината, но впоследствие премина в структурата на Бойко Борисов и в момента е общински съветник от ГЕРБ. На изборите през октомври засега е ясно, че ако го одобрят от централното ръководство, ще се конкурира с настоящия градоначалник Николай Георгиев и с бившия Илиян Кръстев.

Кметът на Банско Георги Икономов е номиниран за трети мандат за кмет на Банско. Номинацията му е подкрепена с пълно мнозинство от присъстващите делегати на провелото се снощи номинационно събрание на общинската организация на ПП ГЕРБ – Банско.

С единодушие е гласувана и номинацията на общинския съветник Петър Галчев за кмет на Добринище. Към момента кметското място заема Китан Галчев, който след два мандата начело на курортното градче и преди това няколко години като общински съветник сам се отказва от кметския стол.

Номинации не са правени за кметове на съставните села на общината, тъй като гласоподавателите в тях са малко и постовете не са избираеми. Там ще бъдат назначавани кметски наместници.

Събранието стартира с повече от час закъснение от първоначално обявения – 17:00 часа. Въпреки това дошлите навреме търпеливо изчакаха до около 18:15 часа, когато пристигнаха всички делегати.  Струма

Добавени коментари

Добринище публикува:
05 Септември 2019 | 22:21
По-голям срам от кандидата за кмет на Добринище от герб е НЯМА.. Полуграмотен, ограничен, но с огромни амбиции. Защо като издигате кандидати не пускате елементарен тест за интелигентност? Единодушно избраха.....съжалявам ги всички....жалко за Добринище.
Деса Тъпото публикува:
02 Август 2019 | 07:43
Ако госпожата Клечерова племеницата на кмето може да обясни без да мучи, заеква и секне защо иска да е съветничка, какви ще са нейните функции и каква и е програмата ше гласувам за нея. Само че всички знаем какво е нивото и и образованието....
Основотел публикува:
01 Август 2019 | 17:20
Семейна сбирка и още как!На най "етичното" и "морално" семейство.Аз пък искам да знам Етичната комисия на ГЕРБ произнесе ле се?А ние ,които основахме ГЕРБ защо не ни поканиха на "събранието"?Г-н Борисов не допускайте такива хора във властта!Това е етикета на Батко и братко.Има други по-заслужили от ГЕРБ,които не са са изцапали с корупции и кражби.Да се направи истинско събрание на ГЕРБ в Банско.Това искаме стотиците членове на тази партия
Гербаджия публикува:
01 Август 2019 | 10:52
А да попитам защо г-н Мацурев не присъства на номинацийте? Защо доста от членовете на гррб-банско също не присъстваха? Семейна сбирка ли е било?
Мац публикува:
31 Юли 2019 | 22:09
Ау аз съм Сашо Мацурев тъп и не реализиран депутат. И тъй като не успях да бутна кмето па че си гласувам за него. Дееба и Мацуревата гнас
даут публикува:
31 Юли 2019 | 16:53
Аз ако не беще Иконом.., нокога нямаще да стана такъв строителен бос и да управлявам милиони! Сега правя улици, детски градини, паркове.... Иначе вероятно, щях да сервирам някъде кафе! Затова ще си гласувам за Гощу!
Трагедията публикува:
31 Юли 2019 | 16:47
Извинявайте всички, които плюете тука Икономов, ама на мен ми викат Трагедията защото всичко с което се захвана,прикллючва трагично! Ако не беше Икономов, аз никога нямаше да стана директор на вашата топлофикация и да изкупувам на чипс тополите които се режат между Банско и Баня и които общината плаща един път на Даутев да ги реже,а аз втори път на чипс! Аз втори такъв шанс да стана директор няма да имам, затова ще си гласувам за ГОШО!
ПРИБЛИЖЕН публикува:
31 Юли 2019 | 15:21
Неразумен, объркал си се! Икономов, трохи не оставя!
Неразумен публикува:
31 Юли 2019 | 15:10
Е-е-ех! Ако гербаджии мислеха така,положението нямаше да е такова като сега! Те мислят само "от собствената си камбанария".А именно,че ако дойде кмет от друга политическа сила ще измете всички "настанени" от Икономов.Те мерят със собственият си аршин.Пука им дали Банско наистина върви напред.Свидетели сме с какви кадри-безгласни букви се е заобиколил.Всичко е в неговите ръце и никой няма право на мнение,а се радва на трохите му!На това се казва диктатура.
Иван публикува:
31 Юли 2019 | 14:08
Ехааа, това се казва номинации, сменихме старите мутри общински съветници, но най голямата мутра НЕ! Ей вие Гербаджиии присъствали на събранието, не виждате ли на какво приличате бе!!! Лижегъзци!!!!
Разум публикува:
31 Юли 2019 | 12:52
Вие от ГЕРБ, които така единодушно гласувате, знаейки за какъв човек става въпрос, знаейки че накара целия град да се мрази и дебне, всявайки омраза излоба, мачкайки и унижавайки всеки с една единствена цел, а именно собственото забогатяване! Знаейки това и много още противоречащи със закона, етиката и морала неща, гласувате с отвращение за, молейки се да запазите собственото си положение на приближени на вожда, забравяйки, че най приближените вече бяха прокудени! Замисляте ли се как изглеждате в очите на хората, когато целия град знае истината за този човек? Замисляте ли се, че никой не обича подлагари, гъзолизци, подмазвачи и хора способни да подтиснат собственото си мнение за да останат в така измисления елит на Банско, приближени на кмета! Имайте предвид следното, мили дами и господа, които така уверено подкрепяте човека донесъл толкова омраза в града ни! Хората ще ви сочат с пръст години наред, вас и вашите деца и никой няма да иска хора като вас да ги доближава! Сега си мислите, че сте на гребена на вълната и сте в отбора на победителя, но утре...... Мислете сега, утре ще е късно!!!!
Банскалия публикува:
31 Юли 2019 | 12:15
Па та курва проданичина за съветник вие добре ли сте а деси кво прави там това не е ли комфликт на интереси
Помним,помним! публикува:
31 Юли 2019 | 11:11
Преди няколко дни бяхме свидетели на "нарисуваните словесни портрети" и на двамата хубавци -Икономол-Мацурев.Един от друг "по-успешни и морални"! Такива трябват на народа!Грабайте,народе!
Нищо ново публикува:
31 Юли 2019 | 11:04
"Номинацията е подкрепена с пълно мнозинство от "присъстващите" от общинската организация на ГЕРБ".Е как иначе? Така ще бъде на всички събрания на другите партии.Важното е какво ще каже друга една общност наречена "граждани",но без чужда намеса.А има и една друга максима-"Не е важно колко си прост,за да те изберат!Важното е избирателите да са прости!".И някои точно това използват!
Асен публикува:
31 Юли 2019 | 11:04
Преди оградата, ще му направим паметник- ЗЛАТЕН Първо ще направим паметника, после ще проведем процедурата и ще изберем Даутев. А Деси ще е надзор!
Венета публикува:
31 Юли 2019 | 10:57
Е, сега вече ще позлатим и оградата!
Гадател публикува:
31 Юли 2019 | 09:39
Пази Боже Банско от тази листа!Този мандат вуйчо помина,ама следващия ние с Митре двамина.Тоз мандат 3 еврокъщи за гости ,в другия 10такива.Гласувай народе за нашата програма,че ние с Митре сме двама!
Рррррр публикува:
31 Юли 2019 | 09:38
Деси Клечерова........пак кумгейт
Да,да ама... публикува:
31 Юли 2019 | 09:37
Да умна е Деси, колкото на агнето майка му. И чак пък вежлива и харизматична, не особено. Но пък да кажем, че е лесно забележима, хаха
До учен публикува:
31 Юли 2019 | 09:05
Разбира се! Тя е умна, вежлива, харизматична, интелигентна и възпитана. Не би предала никой никога.
учен публикува:
31 Юли 2019 | 08:56
Деси КЛЕЧЕРОВА сьветничка без думи?
Плешо публикува:
31 Юли 2019 | 08:51
Как коя е, не ме ли познахте? Аз съм ПлешоГейт
Бриндо за пари публикува:
31 Юли 2019 | 08:47
А тази африканска чума на снимката коя е?

Добавете Вашия коментар

TOP