ГЕРБ оттегли подкрепата си към кмета на Русе

09 август 2019 | 21:08
0 коментара
ГЕРБ оттегли подкрепата си към кмета на Русе

Кметът на Русе Пламен Стоилов се отказва от надпреварата за следващ мандат. Това съобщи лично той във фейсбук страницата си.

 

Като причина началникът на областния град изтъква, че не е получил необходимата подкрепа от страна на партията, която през 2011 година го е издигнала.


Стоилов коментира, че не би жертвал интересите на града си в името на собствените си интереси и добавя, че управлението не е самоцел. 

До последния си ден като кмет ще продължа да работя за успеха на тези проекти, защото зная колко усилия и упорита работа сме вложили заедно с целия ми екип за осигуряването на необходимото финансиране за тях, конкурирайки се с другите големи градове! 

Отказаната номинация за трети мандат по никакъв начин не означава, че ще спра да работя за възраждането на Русе! За мен има значение как се развива градът, в който съм роден и израснал, където живее детето ми и където искам да останат и моите внуци!, пише в заключение настоящият кмет.

 

Епицентър.бг  припомня, че преди месец в нарочна декларация членове на общинското ръководство на ГЕРБ заявиха подкрепа си за кмета на Русе и доскорошен общински ръководител на партията Пламен Стоилов. Подкрепящите Стоилов казват в документа, че за осем години е "съумял да изтръгне града от безвремието и даде ясна перспектива за развитието на Русе като проспериращ икономически и културен център". Отчитайки всичко, казано дотук, и вярвайки в демократичните принципи при функционирането на ПП ГЕРБ, заявяваме пред нашия лидер, г-н Бойко Борисов, както и пред Изпълнителната комисия своята категорична подкрепа за г-н Пламен Стоилов", пишат лидерите на местната организация. Те призовават Борисов да остави Стоилов на поста му, защото "всяка промяна на този курс би била фатална с оглед изпълнението на важните за нашия град проекти". 

След решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ обаче Стоилов бе сменен с бизнесмена Росен Даскалов. За смяната се разбра от информация, публикувана на 31 юли т.г. в официалната фейсбук страница на областната организация на партията. 

Явно Борисов има друга оценка за Пламен Стоилов като кмет на Русе и е оттеглил доверието си от него...

 

Номинационните събрания на ГЕРБ в цялата страна ще приключат в събота – 10 август. Заседанията са закрити за външни лица и в тях могат да участват само партийни членове, които са платили членския си внос. Кандидатурите ще бъдат обсъдени в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, като ще бъде направено проучване на всеки кандидат. Краен срок за обявяване на кандидатите от комисията няма, а тежката дума ще е на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

"На много места ще видите, че се сменят кметове. Хората искат промяна, обновление, нещо по-различно. За разлика от други партии като БСП и ДПС, които са се хванали за властта и с цената на всичко седят или в парламента, или в ръководството на партията, при нас не е така." Това е заявил членът на изпълнителната комисия Красимир Велчев преди заседанието в четвъртък, цитиран от местния вестник "Утро".Епицентър


Добавете Вашия коментар!