ГЕРБ обвини президента Радев в лъжа

19 Юли 2018 | 15:19
0 коментара
Политика

ГЕРБ обвини президента Румен Радев в лъжа и разпространение на фалшиви новини.

Повод за тежките критики станаха думи на държавния глава по-рано днес.
 
При посещение в страната Румен Радев заяви, че служебното правителство, което е назначил, е оставило 1,6 млрд. лева в бюджета. Депутати от ГЕРБ поставиха ултиматум на президента да докаже с документи откъде и как са събрани тези пари и дали наистина ги има. "В противен случай ще имаме г-н Лъжа", коментира народният представител от ГЕРБ Тома Биков.

Президентът: Не може да има акция „Пречупване“, ако правителството не се пречупи

"По отношение на тези 1,6 млрд. лева, за които е станало дума днес, това наистина е огромна сума, която да бъде събрана за няколко месеца. Не мисля, че нито в Министерството не енергетиката, нито в което и да е друго министерство, дори и сумарно, могат да се съберат толкова извънредни приходи", заяви депутатът Делян Добрев.

"Ние настояваме в следващите часове или най-много дни, до края на седмицата, президентът да предостави доказателства за събраните 1,6 млрд. лв. под формата на документи", обърна се и Тома Биков.
 
"Няма как това да не бъде документирано в Министерството на енергетиката. Ако не го направи оттук нататък ще считаме, че освен г-жа Лъжа, имаме и г-н Лъжа", заяви още той.

Добавете Вашия коментар

TOP