ГЕРБ обмисля санкции за отсъстващите депутати от БСП

21 Февруари 2019 | 11:03
2 коментара
Политика

ГЕРБ обмисля евентуални промени в правилника, с които да завиши санкциите при отсъствие на депутати от работа, когато става въпрос за цялата парламентарна група.

Това стана ясно от изказване на шефа на правната комисия Данаил Кирилов по повод бойкота на соцдепутатите, които не идват в парламента по решение на пленума. Предстои въпросът за увеличаването на глобите да бъде обсъден на заседание на правната комисия.

Не е вярно, че не получават нищо, докато отсъстват, обясни шефът на правната комисия Данаил Кирилов.

"Спекулативно е, че отсъствайки, те не получавали нищо - не е така. Получават една трета от основното си възнаграждение. Това не е нищожен размер. Все пак е сериозен размер, особено във възприятието на работещия българин, за когото тази една трета е средната работна заплата", изчисли депутатът от ГЕРБ.

"Отсъствието на колегите действително налага обследване на правилника с оглед на санкционните последици във връзка с неприсъствието", коментира Кирилов.

Той призна, че очаква да завалят извинителни бележки за отсъствията.

Добавени коментари

Ттттт публикува:
21 Февруари 2019 | 14:27
Така трябва с комуната гласна.
ГЕРБ публикува:
21 Февруари 2019 | 11:25
Като си нямаме закони "ще измисляме санкции" или ще създаваме нови закони,с които да наказваме непослушната опозиция.Ние сме мнозинство и можем да си "създаваме" закони удобни за нас.За какво сме се борили да сме на власт - за да бъде и ножът,и сиренето в нашите ръце! Ще си пишем избирателни списъци с "мъртви души",които ще гласуват за нас,ще си правим прозрачни бюлетини,с които ще знаем кой за кого е гласувал,ще сложим и машинки за гласуване,ама ние където искаме...А бе демокрация не по комунистически,а по гербаджийски!

Добавете Вашия коментар

TOP