ГЕРБ няма да подкрепи Валери Симеонов за тютюнопушенето

10 Май 2018 | 11:08
0 коментара
Политика

За законопроекта, който е свързан с тютюнопушенето, ние сме категорични, че това няма как да бъде подкрепено в ПГ на ГЕРБ, защото само преди 6 години ние сме били вносители на този законопроект и смятам, че вече получава и съответния ефект. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след среща на ПГ на ГЕРБ с вицепремиера Валери Симеонов.

Цветанов сподели и за вчерашна среща с ученици, които на въпрос дали тютюнопушенето трябва да бъде разрешено в заведенията, те казали категорично не.

„Това беше изключително впечатляващо за оценката, която дават децата, а ние трябва да се стремим действително да гарантираме по-здравословен начин на живот и намаляване възможността за въздействие от подобни тютюневи изделия да въздействат върху децата и здравето на хората”, заяви Цветан Цветанов. За закона за хазарта ще получи подкрепа.

„Ние казахме, че ще получи политическа подкрепа за тази промяна, която действително в момента става като една епидемия и заразяване на подрастващите и на хора, които са с един по-нисък социален статус, които просто се поддават на тази манипулация, която излиза от медиите във връзка с тези хазартни игри”, обясни Цветанов. Очаквайте подробности. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP