ГЕРБ и Обединени земеделци подписаха споразумение за подкрепа

04 Април 2019 | 12:18
0 коментара
Политика

ГЕРБ и "Обединени Земеделци" официално подписаха споразумение. Това стана на пресконференция в централата на ГЕРБ, като подписите положиха председателите на двете партии Бойко Борисов и Петя Ставрева.

Споразумението предвижда подкрепа на "Обединени земеделци" за листата на ГЕРБ за предстоящите Европейски избори 2019, както и съвместни действия и кандидати за местния вот през есента.

"Днес имаше работна среща между ГЕРБ и ПП "Обединени земеделци" и се подписва споразумение, което ще даде възможност двете партии да споделят общата политика на ЕНП и ценностите на обединена Европа. Партиите ще продължат сътрудничеството си и по време на местните избори", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Лидерът на Земедлеците Петя Ставрева, която е и бивш евродепутат обяви, че тя и партията ѝ са се вслушали в призива за обединение на председателя на ЕНП Жозеф Дол.

"Ние винаги сме работили за консолидация на дясното в България. За нас е изключително важно ЕНП да победи в България. Смятаме, че кандидатите на ГЕРБ ще бъдат силен глас в ЕС и ЕП", заяви Ставрева.

Споразумението влиза в сила веднага, след като бе подписано, стана ясно на пресконференцията.

Добавете Вашия коментар

TOP