ГЕРБ и БСП с пестеливи коментари за избора на нов главен прокурор

28 Юли 2019 | 18:54
0 коментара
Политика

Проблемът с кибератаките е сериозен, според гербера Александър Ненков. Няма институция в световен мащаб, която да е защитена, изтъкна той.

По думите му няма как да сме застраховани от такова нещо. Ненков призова да не се политизира темата. Партиите имат как да изкажат мнение за кандидатите за главен прокурор, тъй като част от ВСС е излъчена от НС, отбеляза той.

Не виждам основание за предсрочни избори, категоричен бе Ненков.

Зад кандидатурата му застава и сегашният главен прокурор Сотир Цацаров

Опитваме се да начертаем решения, включи се социалистът Крум Зарков.Левите започват срещи с експерти за намиране на мерки срещу безпрецедентната атаката срещу НАП.

Левицата ще коментира избора на нов главен прокурор, след като са ясни всички кандидати. Важно е с какво доверие новият главен прокурор ще тръгне в работата си, по мнението на Крум Зарков, предава news.bg

Патриотите отдавна са загубили ключовата си роля в този парламент, смята червеният депутат. Зарков допълни, че обществото не е еднозначно в подкрепата си за властта.

Гешев се кандидатира, за да не отиде на вятъра трудът на колегите му

Очаква срещу себе си клуб по интереси от олигарсите на прехода

Припомняме, че на 22 юли стана ясно, че Иван Гешев е номиниран за нов главен прокурор.

Въпреки че неофициално именно Иван Гешев беше спряган като най-вероятна номинация, а и най-вероятен наследник на Сотир Цацаров, шефът на спецпрокуратурата няколко пъти отхвърляше и отричаше такава възможност.

Преди дни Гешев заяви в интервю за БНТ, че се е кандидатирал, за да не отиде на вятъра трудът на колегите му.

На 25 юли няколкостотин души блокираха столичната улица "Екзарх Йосиф 12" в знак на протест с издигнатата кандидатура на Иван Гешев за нов главен прокурор.

Добавете Вашия коментар

TOP