Георги Пармаков: РД ПБЗН - Благоевград: Десетки домове бяха отводнени по време на мисията в Република Македония

11 Август 2016 | 18:26
0 коментара
Общество
Георги Пармаков: РД ПБЗН - Благоевград: Десетки домове бяха отводнени по време на мисията в Република Македония

Десетки домове бяха отводнени по време на мисията в Република Македония. Това каза Георги Пармаков, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (РДПБЗН)-Благоевград по време на посрещането на пожарникарите, които изпълниха успешно своята мисия в Скопие, предаде репортер на Pirinsko.com


„Събрали сме се днес да приветстваме нашите колеги с успешно изпълнената мисия в Република Македония. Както всички знаем в края на миналата седмица вследствие на проливни валежи беше обявено бедствено положение. Водата заля хиляди сгради, нарушена беше голяма част от инфраструктурата и най-лошото беше, че бяха дадени десетки жертви“, каза още Пармаков.

Той допълни, че в тази връзка за оказване помощ на пострадалото население в тези райони от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и зашита на населението“- Благоевград бяха изпратени два екипа, които в продължение на няколко дни извършваха отводнителни действия и оказваха помощ на местното население.

„В резултат на това бяха отводнени десетки домове, колегите се справиха чудесно и изпълниха успешно своята мисия“, каза Пармаков. 

По рано днес кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, заедно с директора на главна дирекция “Пожарна безопасност и спасяване” ген. Николай Николов, областния управител Бисер Михайлов и директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (РДПБЗН)-Благоевград инж.Георги Пармаков посрещнаха тържествено 12 служители на РСПБЗН, които се завърнаха от мисия в Македония.

На церемонията присъстваха още зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, зам.- областния Асим Адемов, началникът на РСПБЗН – Благоевград гл. инсп. инж. Боян Василев Кондуров, директора на ОД на МВР Благоевград Росен Танушев, подполк. Иван Иванов, командир на военно формирование 26 400 – Благоевград, граждани и гости на областния център.

12 пожарникари, участвали в мисията, бяха приветствани от кмета д-р Атанас Камбитов, областния управител Бисер Михайлов, ген. Николай Николов и инж. Георги Пармаков. 

Прочетен бе и поздравителен адрес от заместник министър-председателя по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. 

Поздрав към дейността на благоевградските пожарникари лично е отправил и премиерът Бойко Борисов. 

„Добре дошли в Благоевград! Добре дошли у дома! Благодаря на Господ, че всички сте тук живи и здрави!‘, с тези думи кметът Камбитов започна обръщението си към пожарникарите, които в продължение на няколко дни бяха в Скопие и околните населени места, за да оказват помощ след водната стихия, при която загинаха десетки местни жители, а стотици останаха без дом.

(ВИДЕО) Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов посрещна служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ от мисията в Македония снимка 0

„Ние сме съпричастни към всичко, което правите и с нетърпение и страх следим дейността Ви. Няма по-висша и чиста мисия, по-свята кауза от това да се спасяват човешки живот“, каза още д-р Камбитов.

Той допълни, че Благоевград се гордее със своите герои, които са смели, жертвоготовни хора.

„Ние се гордеем с вас, с това, което правите, с вашата смелост, човещина. Горди сме с това, което правите. За това се иска много кураж. Аристотел е казал,че без кураж никога не би могъл да направиш каквото и да било. Това е най-великото качество на човека редом с честта, а вие притежавате и кураж и чест“, допълни кметът Камбитов и пожела здраве на всички присъстващи и техните семейства.

На церемонията д-р Камбитов обяви и, че община Благоевград е първата Община, която има одобрен проект по програмата „Региони в растеж“ и започва санирането на сградата на РСПБЗН, като изказа благодарност за подкрепата на областния управител Бисер Михайлов. Община Благоевград, заедно с БЧК – Благоевград са започнали съвместна акция, с която ще изпратят на македонската столица храна, вода и необходими материали.

Бисер Михайлов, областен управител на Благоевград: Най-големият атестат за пожарникарите, които бяха на мисия в Македония е оценката на хората снимка 1Бисер Михайлов, областен управител на Благоевград: Най-големият атестат за пожарникарите, които бяха на мисия в Македония е оценката на хората снимка 2

 
 

- See more at: http://pirinsko.com/biser-mihajlov-oblasten-upravitel-na-blagoevgrad-naj-golemiqt-atestat-za-pojarnikarite-koito-bqha-na-misiq-v-makedoniq-e-ocenkata-na-horata-24516.html#sthash.z8OrC4uD.dpuf

Добавете Вашия коментар

TOP