Георги Марков: Шоуто свърши! Кой ви е премиерът - хайде, управлявайте!

06 Април 2021 | 18:43
4 коментара
Общество

ШОУТО СВЪРШИ! Кажете си премиера! Хайде, управлявайте, да ви видим колко можете!

Това написа бившият депутат от гражданската квота на ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков в страницата си във Фейсбук.

 

Бойко ще стане лидер на победилата опозиция, а победените ще ни управляват с анти-ГЕРБ коалиция, е прогнозата на Марков.

 

Според него Борисов е разгромил партиите на протеста: Има с около 20% повече от Мая, която едва влезе. Буквално съкруши БСП с над 10%, с близо толкова бие и Слави, като не му даде да играе ролята на царя 2001 г. Партията на Сорос – ДъБъ, е с едноцифрен резултат, добавя той.

 

Ето го и целия пост на Георги Марков:

Приятели,
Във вестник „24 часа” виден политолог – Димитър Аврамов, твърди, че „партиите на протеста” са спечелили изборите. Хвали и пропорционалната избирателна система. Негово право е да вижда така нещата.


Аз не съм политолог и никога няма да бъда. Но съм бил три пъти народен представител, включително и във Великото народно събрание – мажоритарно избран и в онова първо обикновено Народно събрание 1991 г., когато за първи път победихме БСП, и то с 2 млн. гласа.
Понеже съм бил и девет години конституционен съдия, да ви кажа каква е политическата картинка според нашия основен закон.
ПОБЕДИТЕЛ, и то за пети път, е Бойко Борисов!


Той разгроми партиите на протеста. Има с около 20% повече от Мая, която едва влезе в парламента. Буквално съкруши БСП с над 10%, с близо толкова бие и Слави, като не му даде да играе ролята на царя 2001 г. Партията на Сорос – ДъБъ, е с едноцифрен резултат.


Понеже нашата пропорционална система е най-уродлива в Европа – нисък праг за влизане от 4%, включително и за коалиции, въпреки убедителната си победа Бойко няма как да управлява. Ако беше в Гърция щяха да му дадат плюс 50 депутата, които се полагат на победителя и щеше да има абсолютно мнозинство. В Унгария прагът за влизане по партийна листа е 5%, а при 2 партии - 10%, т.е. ДъБъ нямаше да вкара нито един човек.


Очевидно Бойко ще стане лидер на ПОБЕДИЛАТА ОПОЗИЦИЯ, А ПОБЕДЕНИТЕ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ С АНТИ-ГЕРБ КОАЛИЦИЯ.
Слави, Корнелия, Доган, ДеБъ и Мая имат конституционно мнозинство – 170 депутата.


Ще изпратят премиер в Брюксел и на въпроса „С колко победихте?“, той ще каже АЗ СЪМ ОТ ПОБЕДЕНИТЕ.


В Европа обикновено премиер е лидерът на мандатоносителя.
ШОУТО СВЪРШИ! Кажете си премиера! Хайде, управлявайте, да ви видим колко можете! Епицентър.бг

 

">

 

Добавени коментари

Радо публикува:
07 Април 2021 | 00:49
Еми Бойко е победител на изборите. Взима 27% с 9 повече от Слави, който е с 18%. Разликата е много голяма. Това са фактите, а който не е доволен, търси оправдание другаде. Партиите на протеста победили. Единствената партия която, яхна протеста е партията на Мая Манолова и тя взима 4,5%. Слави пък е новия месия, който щял "да ни оправя". Пази Боже!
Васил публикува:
06 Април 2021 | 22:17
Браво ! Много ясно и точно казано !
Болен Тиквеник! публикува:
06 Април 2021 | 21:37
Стига бе,мустакат тиквеник!Защо се отметна,та застана до Тиквата от Банкя - за да си в парламента! И ти,и Ал.Йорданов,и сега Румен Христов...а не че сте отишли при "антикомунисти"! Напротив-отидохте при прикрити бивши комунисти,ЗАЩОТО СТЕ ТАКИВА! Това не е предишното С Д С!Защо предадохте истинското? Боклуци!
Иво публикува:
06 Април 2021 | 20:52
Абе бай,..х..й,ролята на батко ти Славчо е да се разкара тиквун,за момента мисията е изпълнена Само тъпаци ,като теб не стоплят !!

Добавете Вашия коментар

TOP