Георги Икономов кмет на Община Банско: Аргументите на екозащитниците не са екологични, а икономически

16 Февруари 2016 | 18:09
2 коментара
Общество
Георги Икономов кмет на Община Банско: Аргументите на екозащитниците не са екологични, а икономически

Изказванията на екозащитниците, относно изграждането на новите лифтове и писти в Банско, е много популистично. Това каза за "Фокус" Георги Икономов, кмет на Община Банско.

“Екозащитниците представят идеята за втори кабинков лифт много популистично, а пък медиите, не визирам Вас, много погрешно интерпретират нещата, когато се казва застрояване на Пирин. В Пирин нищо не е застроено и това може да се види от всеки. Строителството на лифт и изграждането на писти не е строителство“, коментира Георги Икономов.

По думите му, другата лъжа, която се внушава в общественото пространство е, че 2/3 от парк Пирин ще станат достъпни за застрояване на ски писти и съоръжения, но и това е инсинуация. "Едни малки територии бяха определени в новия план за управление и те заемат едва 10%, тук включвам всички територии в Добринище, нови територии в Банско и Разлог. Подчертавам, че няма никаква опасност Пирин да се презастрои“, коментира Икономов.

По негови думи, еколозите премълчават за вредата от автомобилите, които навлизат в парка.

„Интересно е защо, когато изкарват екологични аргументи не кажат за вредата от изгорелите газове и вредни емисии от автомобилите, които навлизат в парка. Като еколози, те трябва да са твърдо срещу замърсяването на въздуха, отколкото към един безвреден, безшумен и екологичен транспорт, какъвто е лифта. Аргументите им не са екологични, а икономически“, каза още Георги Икономов.

Добавени коментари

До тъпия добринишченин "hhhhh" публикува:
16 Февруари 2016 | 23:44
Защо да си мърда пръста монтофонецо?Нали си го избрахте-сега ще го търпите!Нали си избрахте и ваши хубавци-общински съветници!Нека ви помогнат!Разберете,че не ви се радвам,а ви съчувствам,защото знам,че винаги сте с едни гърди пред Банско с това богатство,което имате-минералната вода!!!Дори и да карат ски над Банско е го къде е Добринище с топлата вода.Така че вземете се в ръце и си избирайте хора,които да не мислят само за себе си,а да се грижат и за вас!Но сега ще трябва да почакате малко да се налапат Гошо ДеДеСаре и Владо лихваре!Поне още четири години!
hhhhh публикува:
16 Февруари 2016 | 19:05
Вие не си мръднахте пръста за Добринище нямате право да говорите само за вашето Банско си говорите...Добринище ще стане по добре сега един от НАЙ БОГАТИТЕ БЪЛГАРИЯ е готов да взема лифта в Добринище...И вашите интереси С ВЛАДО КОЛЧАГОВ ДА ГО ПРИВАТИЗИРАТЕ УМИРАТ...... САМИ СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЙ Е ......

Добавете Вашия коментар

TOP