Георги Икономов, кмет на общ. Банско: Ще продължа да инициирам изнесени приемни по селата в общината, защото прекият контакт с хората е изключително важен

10 Юли 2017 | 23:26
3 коментара
Общество

Георги Икономов, кмет на Община Банско, в интервю за Радио „Фокус“ Пирин

 

Фокус: Г-н Икономов, получихте международна награда „Човек на 21 век“. Как се чувствате след като получихте това високо отличие?

Георги Икономов: За мен e голяма чест, че бях отличен с международната награда “Човек на 21 век”. Приемам я като признание за мен и за моя екип, с който сме заедно във всички предизвикателства. Посвещавам тази награда на моите съграждани и използвам случая, за да им благодаря за подкрепата им, която съм получавал от тях, дори в някои мои дръзки решения и идеи. Уверен съм, че ще продължим да гледаме смело напред, за да доказваме, че сме общност от хора, които работят за модерното и динамично развитие на нашата община.

Фокус: Миналата седмица въведохте виртуално плащане на местни данъци и такси посредством картови плащания през ПОС терминал. Какво Ви подтикна да въведете тази нова система?

Георги Икономов: Изградихме виртуалната система за плащане чрез местни и международни банкови карти в улеснение на гражданите. Адаптивността на публичната власт, подобряването на достъпността и ефикасността на административното обслужване влияе пряко за подобряването на бизнес средата и удобството на гражданите. В момент, в който усилено се говори за административна реформа, община Банско със собствени усилия се стреми непрекъснато да подобрява работата си, което не остана незабелязано и администрацията бе класирана на първо място сред общините по активна прозрачност от Програма „Достъп до информация“.

Освен възможността за виртуално плащане, задължения към местната администрация ще могат да се плащат и във всички офиси на Easypay в страната, които вече се наложиха като предпочитан начин за плащане на битови сметки.

Фокус: Съвсем скоро проведохте и изнесен приемен ден и се срещнахте с жителите на селата Кремен, Обидим,Филипово, Осеново, Гостун и Места. Какво Ви споделиха те? Какви са техните проблеми и как ще работите Вие за тяхното разрешаване?

Георги Икономов: В рамките на един ден, проведох изнесени приемни по селата на територията на общината, на които се срещнах отблизо с жителите им, а те открито говориха с мен за своите проблеми, много от които от личен характер.

И занапред ще продължа да се срещам със своите съграждани, практика, която налагам вече години, защото в моята работа прекият контакт с хората е изключително важен.

На една от срещите, писателят Спас Попов от село Гостун отправи молба към мен за подпомагане издаването на художествено – документален роман за деца и възрастни, свързан с историята на селото и сподели, че има три проекта на книги свързани с Банско.

Фокус: Ще успеете ли да отстраните всички проблеми, за които хората Ви споделиха? Има ли такива, с които смятате, че няма да успеете да се справите?

Георги Икономов: Поех ангажимент за бързото  решаване, там където е възможно, на  повдигнатите въпроси за водопроводната мрежа, инфраструктурата и изграждането на подпорни стени и канализация. Заедно с кметовете на населени места ще продължим да търсим решения за преодоляването им. Убеден съм, че дължим внимание на всеки един проблем, защото  само така хората чувстват близо до себе си управлението на Общината.

Добавени коментари

Недоволен публикува:
11 Юли 2017 | 20:02
Тоя идиот срам няма ли???И той,и неговата дрисла от София?Какво направи за Банско,та "човек на 21 век"?А какви да наречем другите банскалии - Неофит Рилски,Паисий,Вапцаров...А,да - те не са крали ДДС!!!
Благо публикува:
11 Юли 2017 | 15:20
Нема таков боклук като тоо кмет окраде всичко и удря рекет насекаде убяво е Бойко да знае тия работи.
Наблюдаващ публикува:
11 Юли 2017 | 12:28
Не е нужно друг да ни показва колко пропадаме.Видно е какви гръмки звания-"Човек на 21 век"/а той току що започва/ се дават на известни престъпници - крадец на ДДС!!!Можем да си представим колко стремглаво сме се насочили назад и надолу!!!А до края на 21 век кой знае на още колко "човеци на века" ще се радваме?!

Добавете Вашия коментар

TOP