Георги Икономов, кмет на Банско: Разрешаване развитието на планинските региони е правилното решение по казуса „Пирин“

28 Януари 2019 | 15:37
2 коментара
Политика

Разрешаване развитието на планинските региони е правилното решение по казуса „Пирин“. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ кметът на Банско Георги Икономов.

Следващата стъпка на Общината е разговор с политическите сили и юристи, изготвяне на необходимите за промяна законови текстове, обясни той. “Трябва твърдо да се застане зад една от позициите – дали да се развива планинският туризъм, или да не се развива.

Ако правителството и парламентът решат да се промени законодателната рамка така, че категорично да позволи строителството на нови спортни съоръжения в планината, тогава еколозите отново няма да бъдат доволни, пак ще използват средство и прийоми, за да възпрепятстват това решение.

Ако парламентът вземе решение, че не би трябвало да се развива планинския туризъм, да се стопира всичко чрез закона, да не се разрешава строителството на каквото и да е в планините, тогава над 1 милион жители, които са жителите на планинските регион, ще бъдат изключително недоволни, защото им се взима хлябът от ръцете“, обясни.

Той даде за пример ски пистите и съоръженията в Австрия, които не застрашават екологията на страната.

Местността общност и туристическия бранш у нас трябва да изрази позицията си, че спирайки развитието на планинските региони се убива поминъка и бизнеса на хората, инвестирали в града, добави кметът на Банско./ Радио „Фокус“

Добавени коментари

Павел публикува:
28 Януари 2019 | 17:34
Какви дупки ще кърпи?Той ще ги остави за третия му мандат.Нали нещо ще трябва да лъже хората.Той снега не може да почисти,та камо ли дупки да кърпи!Той кърпи други дупки! Почистил само главните улици-на едната ръка ще ги изброиш. А до тях как да стигнеш?Няма ли служители да го информират,та да се разпореди?!Ама и служителите са като него!Не го ли е срам-гостите го псуват?
Петър публикува:
28 Януари 2019 | 15:56
Абе палячо,вземи си изчисти улиците и си закърпи дупките,кво развитие с това управление само бедни туристи идват

Добавете Вашия коментар

TOP