Георги Икономов, кмет на Банско: 15% ръст на туристите бележи динамичният зимен сезон в града

03 Април 2018 | 12:38
1 коментара
Бизнес

15% ръст на туристите бележи динамичният зимен сезон в Банско, като най-голямо увеличение има при туристите от Сърбия и Черна гора.

Това съобщи кметът на Банско Георги Икономов. Той добави, че с 45% се е увеличил броят на руските туристи, а със 32% на румънските. „Наблюдава се обаче спад на турските посетители, фактор за което безспорно е липсата на втори кабинков лифт“, каза още той.

„Не знам на какво може да се отдаде при положение, че предните години имахме огромен ръст, участваме на всички борси, но бележим там един спад, който е от 12%, което е притеснително. Преди около месец имах среща с една делегация от Бурса, туроператори оттам, които всяка година посещават Банско и водят групи. Най-големият проблем, който те казаха, е липсата на втора кабинка и многото чакане на опашките. Пак да се върнем, може би вече ставаме банални с това нещо, но аз предрекох още преди 4 – 5 години, че този проблем ще даде в един момент отражение“, коментира Георги Икономов.

Той каза още, че реализираните отчетени нощувки за четирите месеца – ноември, декември, януари и февруари са 623 хиляди и около 500 хиляди са реализираните нощувки с цел ски.

Добавени коментари

Горски публикува:
08 Април 2018 | 05:53
Отново г-н Икономов с тезата за втория му лифт! Нима проблем е чакането на лифта? Или проблем е ниско квалифицирания персонал, липсата на всякаква инфраструктура, наглите и безскрупулни хотелиери! Като загубим гората, тогава наистина никой няма да идва!

Добавете Вашия коментар

TOP