Георги Икономов: Казусът за втори кабинков лифт на Банско трябва да бъде прехвърлен на национално ниво

16 Ноември 2018 | 12:25
1 коментара
Общество

Казусът за втори кабинков лифт на Банско трябва да бъде прехвърлен на национално ниво. Това каза кметът на Банско Георги Икономов, цитиран от "Фокус".

„Дори самият факт, че има разнопосочни решения, защото преди да излезе решението на тричленният състав на Върховният административен съд (ВАС), което е негативно за Банско, преди това има около 50 различни решения на ВАС, в съвсем друга посока, което какво говори? Няма как съда на България да дава различно тълкование на един същи член от закона (член 21 от Закона за защитените територии), да се спори все още може ли да се строи в защитени територии или може само да се ремонтира. Ами ако това е толкова неясен член – нека седне парламента да го изчисти като текст, така че да не дава поводи за разногласия“, поясни той.

Кметът Георги Икономов добави, че въпреки подготовката за зимния сезон, града ще посрещне туристите без втори кабинков лифт и обясни, че този проблем трябва да бъде решен скоро.

Добавени коментари

Камелия публикува:
16 Ноември 2018 | 14:24
Голямо търпение има кметът да седи и гледа как идеята му за мега успешен курортен град е спъвана от всевъзможни идиоти и то вече доста време

Добавете Вашия коментар

TOP