Георги Харизанов: Очевидно ГЕРБ ще спечели предстоящите избори

01 Декември 2020 | 08:33
0 коментара
Политика

Очевидно ГЕРБ ще спечели предстоящите избори, поне към момента така изглежда. Това каза Георги Харизанов, изпълнителен директор на телевизия „Европа“, член на ГЕРБ и на Института за дясна политика в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“.

Според него картината през следващите три месеца ще бъде изнервена и радикализирана. По думите му ни чака кална и неприятна предизборна кампания, но може би това е новото нормално - много по-малко политика и повече лични нападки, каза анализаторът.

„Разделена, все повече сблъскващи се мнения и то в рамките на една партия, една коалиция. Много десни политици бяха за локдаун, което аз искрено не разбирам. Аз продължавам да не приемам и никога няма да подкрепя затварянето на частен бизнес, независимо от това коя партия го е приела“, обясни той.

Георги Харизанов допълни, че непривично откритото интервю, което Бойко Борисов дава за западна медия, показва, че той няма комплекси да коментира темата със снимките от спалнята му. Това интервю не затваря темата с компроматите, тя тепърва ще бъде основна особено във фазата на изборите, в крайна сметка това е функцията на компроматите - да изместят фокуса, каза Георги Харизанов.

Самоцелната критика прикрива некадърност, каза още Харизанов. Според него отправените упреци към управленските решения остават само на ниво критика, без да предлагат решения.

„Къде видяхме по-добри предложения за кризисни мерки, къде видяхме по-добри предложения за бюджет, къде видяхме по-добри и комплексно разработени медицински мерки. Всеки казва: така не се прави. На въпроса - ти какво предлагаш?, казва - аз не разбирам. Хората не са глупави и те виждат, че тази самоцелна критика, непредлагането на нещо по-качествено, прикрива некадърност и когато тази некадърност бъде подушена, тя се явява под формата на изборни резултати“, обясни той.

Георги Харизанов допълни, че години наред ГЕРБ се критикува за това, че залагат занижени приходи в бюджета, за да има остатък, докато тази година критиката е - защо се залагат по-високи приходи.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP