Ген. Радев: Премиерът Бойко Борисов заложи собственото си правителство заради егото си

11 Ноември 2016 | 19:26
0 коментара
Общество
Ген. Радев: Премиерът Бойко Борисов заложи собственото си правителство заради егото си

Премиерът Бойко Борисов заложи собственото си правителство заради егото си. Това заяви по бТВ генерал Румен Радев, кандидат за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП.

Каузата ми е България „В никакъв случай не се чувствам заложник на партии. Диалогът ми е с всички български граждани и разчитам на тяхната подкрепа“, каза ген. Радев, отговаряйки на въпрос дали се чувства заложник на политическите сили.

Той подчерта, че не социологията избира, а това го прави българският народ, който накрая ще има думата.

„Не деля българските граждани. Всеки има право на глас. Уважавам всеки, който даде своя глас за мен“, каза кандидатът за „Дондуков“ 2.

„Аз съм безпартиен. Благодарен съм на БСП за номинацията, но това не означава, че съм техен заложник. Най-малкото пък съм заложник на ДПС. Имам ангажимент към всички български граждани независимо дали са гласували за мен или не“, подчерта ген. Радев.

„Олигархията гравитира около властта. Кой е на власт в момента и в по-близкото минало?“, каза той и добави: Категорично не преговарям с олигарси. Единственото споразумение, което той има с Корнелия Нинова, е да работи за България. „Тук не става дума за романтика, а за кауза. Идвам от свят, който няма нищо общо с олигархията. Прелитам над нея успешно“, подчерта ген. Радев. Нагърбих се, за да спася авиацията Ген. Радев отговори на премиера Бойко Борисов относно ремонтите на самолетите на българската авиация.

„Има факти. Единственото, което са получили българските ВВС за една година са 4 ремонтирани двигателя. Нищо повече. Ресурсът на техниката се изчерпва за трети път. Приземяването е неизбежно. Летците летят изключително малко, за да се цеди този ресурс. Това е крайно опасно. Тук се говори с ще. Някога ще получим двигатели“, каза той.

Радев посочи, че премиерът днес се хвали със сключените договори с РСК „МиГ”, след като преди това са прахосани пари за Полша. „Явно той представлява своето закъсняло прозрение отново като добродетел. Това е запазена марка на премиера. Реалностите са други”, заяви ген. Радев.

„Нагърбих се самоволно, с моя екип, си сложихме подписите. На два пъти авиацията се вдига във въздуха с моя подпис. Борисов и Ненчев никъде не са се подписали. В момента всички самолети летят с този подпис”, каза той.

„Ако стане нещо, прокуратурата няма да вика нито Борисов, нито Ненчев. Тя ще вика мен”, добави ген. Радев.

Митов и Ненчев ни вкарват в сивата зона Коментирайки външната политика, ген. Радев посочи, че ако Митов и Ненчев водеха по-малко агитация и си гледаха повече работата, България нямаше да бъде в сивата зона на НАТО. „Колкото и да се напъват и да декларират има доклади на НАТО, в които се казва, че България консумира сигурност, а не допринася за нея и общите способности на алианса“, посочи той и призова: „Стига сме декларирали устно лоялност към НАТО“, имайки предвид работата на министри като Митов и Ненчев.

Борисов, с фотосесии не се пази граница Колкото и фотосесии Борисов да си направи на границата, той загуби много ценно време и още нямаме ясно формулирана позиция за мигрантската криза, каза ген. Радев, коментирайки едно от най-големите предизвикателства, пред което е изправена страната ни.

Той подчерта, че трябва да се обърне специално внимание на хората, които охраняват границата ни. Гранична полиция работи на ръба на изтощението, посочи кандидатът за президент и подчерта, че държавата „трябва да има ясен план за разполагане на армията по границата, но само ако кризата с мигрантите ескалира“.

В тази връзка ген. Радев заяви, че проблемите в сухопътни войски са огромни. „Военнослужещите продължават да напускат, не се води нормална подготовка, нямат нормални условия. Трябва да се стабилизират въоръжените сили“, каза той.

Ген. Радев отбеляза, че ролята на държавниците е в това да мислят в перспектива и да направят всичко, за да минимализират възможните проблеми, а не да действат постфактум, както е досега. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP