Ген. Мутафчийски: До седмица Италия ще достигне Китай по случаи на COVID-19

18 Март 2020 | 17:28
0 коментара
Общество

Очаква се до една седмица случаите на COVID-19 в Италия да достигнат тези в Китай.

Тази прогноза направи ген. проф. Венцислав Мутафчийски. За последното денонощие на Апенините има 3500 нови случаи, като регистрираните там вече са 31 000.

„Рано е още за мерките у нас даваме оценки. Едното сигурно нещо, което дава резултат, е възможностите за по-голямо социално изолиране.  В Южна Корея също въведоха изключителни мерки - затвориха  цели градове. Резултатът -  93 са новите случаи за последното денонощие, това може да е оценка”, каза директорът на ВМА.  Той допълни ,че следваме само добрите практики , но е рано да се каже дали имаме успех, или победа. Системата се справя засега, а това е целта.  Към 08:00 часа сутринта няма нови случаи на коронавирус у нас.

Без нови случаи на коронавирус у нас! В света заразените ще надминат 200 000 днес

Мутафчийски каза още, че в испанската и британската преса  ни дават като държава, която взима адекватни решения на тази епидемия.

Относно тестовете и частните лаборатории,  той каза, че е имало случаи на изследвани, които три пъти са дали отрицателен резултат, а след това са развили заболяването. При развита симптоматика  според него  може да имаме по- достоверна информация.

Относно бременните  жени, по правило, те са по-чувствителни към всички вируси и риспираторни заболявания. До момента обаче не е доказан случай бременна жена да предава болестта на детето си , а заразяването би могло да стане по време и след раждането.

Добавете Вашия коментар

TOP