Ген. Михов за Румен Радев: Площадните оратори винаги са били слаби войници

07 Септември 2016 | 09:02
0 коментара
Политика
Ген. Михов за Румен Радев: Площадните оратори винаги са били слаби войници

Укрепване на националната сигурност. Това е нещото, което предстои пред България. Това трябва да стане с укрепване на нашите военни сили и помощта на нашите съюзници. Това заяви в сутрешния блок на bTV ген. Михо Михов от АБВ, който е председател на комисията по отбрана в парламента.„Нещата в световен план се променят ежедневно. Добрите отношения с нашите съседи са от изключително важно значение. Трябва да говорим с Турция като добри съседи и същевременно да спазваме всички международни клаузи”, смята той.
 
По думите му, има един нов вид тероризъм, който се стреми да разруши цивилизационните устои. „Нашата армия трябва да брани територията ни”, категоричен беше генералът.
 
„Авиацията ни бавно вървеше към приземяване, но правителството е поело отговорност за справяне с проблемите. Не мога да коментирам, че на дата 9 септември идват американски самолети, които да охраняват въздушното ни пространство. Аз съм против това. Срамно е България да допуска чужди самолети да охраняват небето ни”, заяви Михов. „За това вече има решение на НС, но аз изказвам мое мнение”, добави той.
 
„Има много пропуски в работата на Министерството на отбраната. Неприятно е Николай Ненчев и ген. Румен Радев да си разменят реплики по медиите. Същото важи и за премиера Бойко Борисов. Не може двама генерали да правят площадни обръщения по телевизиите”, каза още ген. Михов.
 
Румен Радев „в момента не е точно той, а изпълнява инструкции”, които не подобряват личния му и професионален образ, смята депутатът от АБВ.
 
„Площадните оратори винаги са били слаби войници”, посочи той. И в същото време изрази съжаление, че АБВ няма да може да подкрепи Радев след разрива с БСП.
 
Депутатът критикува и министъра на отбраната Николай Ненчев: „Не бих казал, че е вреден, но има много слабости, които той, с неговия екип, трябва да изкорени”.БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP